News

Tragedie în Suceava! Un urs a omorât un tânăr de 26 de ani! A doua victimă a ajuns la spital

Un urs a atacat doi bărbați lângă localitatea Panaci din Suceava.
23.07.2021 | 22:36
Tragedie in Suceava Un urs a omorat un tanar de 26 de ani A doua victima a ajuns la spital
Clipe de groză la Castelul Peleș. Doi turiști străini au fost atacați de un urs. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT
24-07-2021
06:25

Tânărul dispărut în pădure a fost găsit mort

Din nefericire, al doilea cioban din Mureș care a fost atacat de urs, dar care a reușit să fugă în pădure a fost găsit mort. Cadavrul tânărului de numai 26 de ani a fost descoperit în cele din urmă de echipele de intervenție. Zeci de pompieri din trei județe au mers în căutarea lui. Despre victimă se știe că a fost atacată de urs chiar la stâna la care lucra în momentul în care a încercat să salveze o vacă pe care animalul a omorât-o. 

Un bărbat din Suceava a ajuns de urgență la spital după ce a fost atacat de un urs. Prietenul său care îl însoțea s-a speriat și a fugit în pădure. Rănitul a fost găsit de un cioban care luase urma ursului. Echipele de salvare îl caută pe bărbatul care s-a ascuns în pădure.

Operațiunea de căutare este îngreunată de faptul că în zonă nu există semnal GSM.

Doi bărbați au fost atacați de un urs

Doi bărbați au fost atacați de un urs în județul Suceava, în zona localității Panaci. Un cioban din zonă a fost cel care l-a descoperit pe bărbatul rănit de urs. Acesta l-a dus la stână și a alertat autoritățile. Bărbatul rănit a fost transportat cu ambulanța la spital, el prezentând răni la cap și pe corp.

ADVERTISEMENT

“Situația este destul de gravă, are mușcături în zona feței și la nivelul spatelui”, a declarat Petrică Ariciuc, șef serviciu Salvamont Vatra Dornei, la Antena 3.

Al doilea bărbat s-a speriat și a fugit în pădure. Mai multe echipe de salvatori s-au mobilizat să îl caute, dar din păcate în zonă nu există semnal GSM.

ADVERTISEMENT

Salvatorii îl caută pe bărbatul care a fugit în pădure

“S-au constituit echipe mixte de salvamontiști, jandarmi, sunt și vânători acolo. Zona, din păcate, nu are semnal GSM. Este foarte greu de comunicat.

Deocamdată, între echipele salvamont se păstrează legătura prin stații radio. Zona Drăgoiasa este o zonă destul de sălbatică, puțin circulată de turiști. În momentul de față, sunt mulți culegători de fructe”, a mai spus Petrică Ariciuc.

ADVERTISEMENT

Ciobanul care l-a găsit pe rănit urmărea ursul pentru că acesta furase o vacă de la stână.

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul României a aprobat,  miercuri, 21 iulie,  o ordonanță de urgență privind aprobarea metodelor de intervenție pentru specia urs brun.

Acest act reglementează modul în care se intervine pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun (Ursus arctos) asupra cetățenilor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților. Intervenția se face prin alungare/capturare/relocare sau extragerea prin împușcare sau eutanasiere.

ADVERTISEMENT

Sesizarea cazului în care este necesară intervenția poate fi făcută de orice persoană prin apelarea numărului 112.

ADVERTISEMENT
Tags: