Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Doi jucători i-au plăcut lui Dinu după România – Kosovo. Analiză dură: „Cinism”

România s-a duelat cu Kosovo și a câștigat duelul cu 2-0. Ambele goluri au venit pe finalul meciului.
13.09.2023 | 13:46
Doi jucatori iau placut lui Dinu dupa Romania  Kosovo Analiza dura Cinism
Jucătorii remarcați de Cornel DInu, după România - Kosovo. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Deși am reușit să câștigat, nu toată lumea a fost mulțumită de alegerile lui Edi Iordănescu. Cornel Dinu a identificat greșelile făcute de selecționer în alcătuirea primului 11.

Unde a greșit Iordănescu?

Cornel Dinu spune că Vladimir Screciu nu trebuia titularizat de selecționer, deoarece există variante mult mai bune pe postul de închizător. El crede că acesta a greșit în minutul 29, când puteam fi taxați de adversari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dinu crede că deși Florinel Coman și Ianis Hagi sunt jucători foarte buni, nu au fost folosiți corect de selecționer, deoarece aceștia sunt jucători de creație, iar adversarul nu permitea un joc de creație.

În schimb, Cornel Dinu nu înțelege de ce Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan, cei care au adus punctul cu Elveția și care au contribuit decisiv la ambele goluri cu Kosoo, nu sunt folosiți titular. Ei sunt cei doi fotbaliști remarcați de acesta.

ADVERTISEMENT

În final, ”Procurorul” spune că George Pușcaș nu avea de ce să fie titularizat, prezența sa în teren fiind una ștearsă. El crede că Iordănescu a sfidat orice raționament logic, când a decis să îl titularizeze.

Rezultatul este meritat pentru echipa României, dacă ținem cont că în minutul 42 este eliminat Muriqi. Din acel moment, trebuia să ne jucăm cu această echipă a lui Kosovo, dar faci asta când ai niște jucători buni și bine așezați în teren.

ADVERTISEMENT

Eu cred că Screciu este un jucător care lovește mingea mai mult cu crampoanele, sunt mai mulți jucători care pot juca închizător, în fața apărării, mai buni decât el. Hagi și Coman sunt jucători de echipa națională, dar au anumite caracteristici tactice, contează și când greșește echipa, și când greșește maniera de atac.

Ianis joacă într-o poziție în care n s-a consacrat, el a jucat în triunghiul creat de Hagi la mijlocul terenului juca în spatele vârfului, acum a jucat extremă dreapta. S-a descurcat, dar nu era jucătorul de care noi aveam nevoie. Edi a selecționat n doi ani de zile 49 de jucători.

ADVERTISEMENT

Și Coman și Ianis sunt jucători combinativi, noi aveam nevoie de jucători de construcție. Screciu nu avea ce să caute acolo, putea să ne coste dacă Muriqi reușea, în minutul 29, când a scos Drăgușin. Noi avem nevoie de un jucător de pătrundere, Kosovo a jucat până la eliminare într-un 4-4-2 clasic, în care trebuie să știi să îi desfaci pe margini, în combinațiile laterale.

Este foarte important să aduci cei doi jucători de atac din benzi cât mai direct pe poată adversă. În minutul 72, când intră Moruțan și Mihăilă… nu înțeleg, Moruțan și Mihăilă te salvează și îți aduc un punct unde nu te așteptai, în Elveția.

Cred că e o sfidare a lui Edi Iordănescu, nu începe cu acești doi jucători. Dacă ne uităm la golul din minutul 83, la Stanciu, cei care au stat la baza acțiunii sunt tocmai Moruțan și Mihăilă. Trebuie să ai un nucleu de echipă. Sfidarea oricărei logici este apariția lui Pușcaș, care nu a contat”, a spus Cornel Dinu, la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă la FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30, live pe FANATIK.RO. Reluarea are loc de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Cornel Dinu analizează tactica lui Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie