News

Doi medici din Prahova, soț și soție, infectați cu Covid-19, au murit la 3 zile distanță

17.12.2020 | 16:27
Doi medici din Prahova sot si sotie infectati cu Covid19 au murit la 3 zile distanta
ADVERTISEMENT

Doi medici din Prahova au murit la trei zile distanță după ce s-au infectat cu noul coronavirus, lăsând în urmă o comunitate îndurerată.

Cei doi medici rau soț și soție și au fost internați la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, unde erau și angajați.

ADVERTISEMENT

Alexandrina și Octavian Ionete s-au infectat cu Covid-19 în urmă cu câteva zile, fiind necesară internarea de urgență la ATI.

Doi medici din Prahova au murit, răpuși de Covid-19

Anunțul decesului femeii a fost făcut pe pagina de Facebook a Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” din România. Femeia a murit la o zi după ce împlinise 68 de ani.

ADVERTISEMENT

Medic primar în Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze şi a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul şi cunoştinţele sale”, au anunțat cei de la Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Cu toate că a respectat cu strictețe toate regulile de combatere a Covid-19, femeia s-a îmbolnăvit și a transmis boala mai departe soțului, celor doi copii și unui nepot.

ADVERTISEMENT

Exigentă şi strictă în privinţa măsurilor de sănătate şi protecţie împotriva coronavirusului, din păcate, totuşi ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 şi mai grav întreaga familie: soţul, cei doi băieţi , nepotul şi nora care e şi însărcinată”, anunță Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” din România pe Facebook.

Soțul femeii, Octavian Ionete, avea 70 de ani și se pensionase din sistemul sanitar recent, probabil pentru a sta departe de posibila infectare cu noul coronavirus. Bărbatul a lucrat medic radiolog și fusese șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Câmpina.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a decedat în 13 decembrie 2020, cu trei zile înainte ca soția sa să-l urmeze pe lumea cealaltă. Urmașii celor doi medici trebuie să-și îngroape părinții, dar și să se lupte la rândul lor cu Covid-19 în zilele care urmează.

ADVERTISEMENT