News

Doi medici români s-au luat la bătaie chiar în spital. De la ce a pornit, de fapt, întregul scandal

Spitalul Județean de Urgență Buzău este subiectul unei anchete, după ce doi medici angajați ai secției de Chirurgie Plastică s-au luat la bătaie, dintr-un motiv bizar.
03.08.2022 | 17:49
Doi medici romani sau luat la bataie chiar in spital De la ce a pornit de fapt intregul scandal
Bătaie între chirurgi la un spital din Buzău. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul, medicul Alexandru Mahovici s-a plâns conducerii spitalului că a fost lovit cu pumnii și palmele de către colegul Mihai Tache.

Bătaie între chirurgi la Spitalul Județean din Buzău

Martori la scandal au fost și câțiva pacienți alți medici. Informațiile au ajuns în spațiul public, astfel că cei care conduc spitalul au fost nevoiți să se autosesizeze. ”Anchetatorii” au aflat că cei doi medici nu erau la prima altercație de acest gen.

ADVERTISEMENT

Motivul de la care a pornit întregul scandal poate fi considerat cel puțin bizar. Medicul Alexandru Mahovici s-a plâns că, fiind originar din Republica Moldova, colegul său Mihai Tache îl ironiza pentru că ar fi un medic slab, pentru că ar fi terminat o facultate slabă.

Comisia de Disciplină a spitalului va ancheta acest caz și îi așteaptă pe cei doi medici la audieri. ”Conducerea s-a autosesizat şi a dispus efectuarea cercetării evenimentului iar în funcţie de rezultatul acesteia se vor dispune măsuri în consecinţă.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se disociază de astfel de comportamente şi are toleranţă zero faţă de acestea”, a transmis conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, conform sursei citate.

Mihai Tache, unul dintre cei mai experimentați chirurgi esteticieni din Buzău, a negat că l-ar fi agresat fizic pe colegul său.

ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 a creat o atmosferă de lucru tensionată în toate spitalele din România. Medicii sunt obosiți și se supun zilnic riscului de infectare cu Covid-19, totul pe fondul unor salarii care uneori sunt nemulțumitoare. În acest context, deseori nervii cadrelor medicale pot să creeze situații neplăcute pentru toată lumea, inclusiv pentru pacienți.

În Sibiu, un astfel de caz a făcut vâlvă după ce un medic a jignit un pacient. ”Auzi, vrei să te dau pe mâna poliției? (…) Ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boala lui taică-tău? Nesimțită ordinară!”, este modul în care medicul s-a adresat femeii.

ADVERTISEMENT

Nemulțumită, pacienta l-a amenințat pe medic cu judecata: ”Doamna doctor, eu vă dau în tribunal. Am luat legătura și cu managerul spitalului și cu directorul. Am dovezi că tatăl meu nu se simte bine, cu toate că dvs l-ați trimis acasă”. Scandalul a pornit pentru că femeia îi reproșase medicului modul în care a fost tratat tatăl său.

ADVERTISEMENT