News

Doi polițiști au salvat viața unui bărbat care și-a dat foc în Centrul Vechi. Cum au stins Radu și Felix flăcările puternice

Intervenție contracronometru în Centrul Vechi din București. Doi polițiști au salvat viața unui bărbat care s-a autoincendiat.
01.10.2023 | 21:23
Doi politisti au salvat viata unui barbat care sia dat foc in Centrul Vechi Cum au stins Radu si Felix flacarile puternice
Doi polițiști au salvat viața unui bărbat care și-a dat foc. Colaj Fanatik/ Foto Facebook/ captura Stirile Pro Tv
ADVERTISEMENT

Doi polițiști au salvat viața unui bărbat care și-a dat foc în Centrul Vechi din București, sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4 dimineața. Radu și Felix au reușit să stingă flăcările puternice care cuprinseseră corpul omului.

Doi polițiști au salvat viața unui bărbat care și-a dat foc

Întreaga scenă s-a petrecut sub ochii trecătorilor care se plimbau sâmbătă seara. Din fericire, în zona respectivă, pe strada Doamnei, se aflau și cei doi agenți din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi.

ADVERTISEMENT

Inițial, polițiștii au fost solicitați pentru a interveni într-un alt caz, și anume pierderea unui portofel. În timpul acestei intervenții, Felix și Radu au observat în fața lor, la mai puțin de 20 de metri, foarte mare agitație și strigătele oamenilor adunați să îl ajute pe bărbatul care s-a autoincendiat.

Polițiștii au constatat că respectivul se afla în pericol de a-și pierde viața și au acționat fără să stea pe gânduri. Au luat extinctorul din dotarea autospecialei de poliție și au stins flăcările puternice.

ADVERTISEMENT

„Doamne ajută să fie bine! Noi doar ne-am făcut datoria!”

Intervenția celor doi agenți a fost relatată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, pe pagina oficială de Facebook. „Deși se aflau la prima misiune de acest gen, nu au stat nicio secundă pe gânduri.

Radu a scos imediat cuiul de la stingător, reușind rapid să stingă flăcările care cuprinseseră deja o bună parte din suprafața corporală a bărbatului, timp în care Felix a sunat la 112 pentru a solicita un echipaj medical la fața locului”, a scris MAI pe Facebook.

ADVERTISEMENT

De altfel, intervenția acestora a fost lăudată și de echipajul medical de pe ambulanță, care a specificat că, cel mai probabil, bărbatul ar fi murit dacă polițiștii nu acționau. „«-Bravo băieți! Ați acționat rapid! Dacă nu erați voi, nu știm ce șanse de supraviețuire ar fi avut»…, le-au spus colegii de la ambulanță.
«-Doamne ajută să fie bine! Noi doar ne-am făcut datoria!»

Ne facem și noi datoria să îi felicităm pentru intervenția promptă! Ei sunt Radu și Felix, doi tineri polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi”, au adăugat reprezentanții MAI.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care s-a autoincendiat a apelat la acest gest extrem din cauza unei decepții în dragoste, potrivit Știrile Pro TV. Acesta a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital, prezentând arsuri la membre.

 

ADVERTISEMENT