News

Doi poliţişti eroi au salvat de la moarte o femeie, în Sâmbăta Paştelui. Femeia s-a aruncat în Lacul Morii

Doi poliţişti bucureşteni au dat dovadă de curaj şi eroism în ajunul Paştelui. Sâmbătă seară ei au reuşit să prevină o tentativă de sinucidere.
15.04.2023 | 20:52
Doi politisti eroi au salvat de la moarte o femeie in Sambata Pastelui Femeia sa aruncat in Lacul Morii
Imagine de la acţiunea de salvare de la Lacul Morii Foto: Facebook Info Trafic Bucureşti Ilfov
ADVERTISEMENT

Intervenţie contracronometru sâmbătă seara, în Bucureşti, în zona Lacului Morii, unde o femeie era pe punctul de a-şi pune capăt zilelor. În timpul negocierilor cu poliţiştii, speriată de agitaţia din jur, ea chiar s-a aruncat în apă.

Cei doi poliţişti au sărit imediat în apă, după femeie

Alerta a fost semnalată şi prin aplicaţia ExistaUnErou, în jurul orei 18.30, cei înscrişi fiind informaţi cu privire la un potenţial caz de suicid în sectorul 6, în zona lacului Morii, în spatele benzinăriei Lukoil de pe bulevardul Virtuții.

ADVERTISEMENT

“Fiind la câteva sute de metri am ajuns în câteva minute, iar acolo doi polițiști negociau cu o persoană de sex feminin care era deja în apă până la genunchi. La scurt timp au ajuns și alte echipaje de poliție și o mașină de pompieri”, a scris pe grupul de Facebook Info Trafic Bucureşti şi Ilfov, unul dintre martorii evenimentului.

În continuare lucrurile au luat o turnură dramatică, situaţia având un potenţial real de a deveni tragică dacă doi poliţişti nu aveau o prezenţă de spirit absolut lăudabilă. Speriată de agitaţia din jur femeia a plonjat brusc în apă, fiind salvată însă la timp.

ADVERTISEMENT

“Văzând atâta agitație în apropiere, victima si-a lua avânt și s-a aruncat dispărând sub apă într-o fracțiune de secundă, timp în care fără nicio urmă de ezitare cei doi poliţişti au sărit imediat în ajutorul acesteia reușind să evite o tragedie.

Victima a fost urcată pe dig în zona sigură și a fost predată echipajului SMURD care abia sosise. Astăzi eroi au fost polițiștii! Felicitări polițiștilor Dumitrescu Nicușor și Papandonatos Eri pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă!”, a povestit autorul postării.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte aplicaţia ExistăUnErou, în cazul unei urgenţe în Bucureşti sau judeţul Ilfov, toți voluntarii înscriși în program care se află la o distanță de cel mult 1.000 de metri față de locul urgenței, primesc o alertă pe aplicație sau un SMS.

Situându-se foarte aproape de victimă, aceștia ajung în 5 minute sau mai puțin, la timp pentru a efectua manevrele de prim ajutor până la sosirea echipajului de prim ajutor specializat. De subluiniat că alerta se trimite imediat ce se înregistrează apelul la 112 în dispecerat şi se trimite o ambulanță sau un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

“Poate că nu reușim de fiecare dată să ajungem la urgențele care contează, care fac diferența între viață și moarte. Dar cu siguranță dăm dovadă de profesionalism, dedicare, pasiune și empatie în fiecare moment în care, alături de echipajele de salvatori, luptăm pentru viața celor aflați în dificultate”, se arată în descrierea grupului Există un Erou.

ADVERTISEMENT