News

Doi polițiști de la crimă organizată, reținuți pentru că ar fi intervenit pentru mușamalizarea unei tentative de omor

02.10.2020 | 14:59
Doi politisti de la crima organizata retinuti pentru ca ar fi intervenit pentru musamalizarea unei tentative de omor
ADVERTISEMENT

Doi polițiști au fost reținuți într-un dosar de criminalitate organizată. Aceștia au sprijinit activitatea unei grupări infracționale și au încercat să intervină în mușamalizarea unei tentative de omor.

După perchezițiile de joi din București și județele Ilfov, Vaslui și Brașov, suspecții din poliție au fost audiați și reținuți pentru 24 de ore. Apoi, vor merge în instanță cu propunere de arestare preventivă, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Unul dintre polițiști lucra în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog. Acesta a inițiat o relație de colaborare cu liderul unei grupării infracționale.

Doi polițiști arestați pentru activitate cu o grupare infracțională

Polițistul de la crimă organizată a întreprins demersuri pentru deschiderea și administrarea a două case de pariuri sportive care au devenit puncte de lucru pentru infractori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, polițistul sfătuia ”juridic” membrii grupului când aceștia erau implicați în comiterea unor infracțiuni.

Liderul și doi membri ai grupării au acționat cu violență asupra unei persoane care dorea să-i denunțe. Incidentul s-a petrecut la data de 9 ianuarie 2020.  Denunțătorul a primit lovituri cu o sabie, în urma cărora a suferit leziuni traumatice ce i-au pus în primejdie viața.

ADVERTISEMENT

Al doilea polițist arestat era comisar șef. A primit suma de 5000 de euro de la membrii grupării, promițându-le acestora că va influența judecătorul pentru a opri măsura arestării preventive pentru tentativa de omor.

În urma perchezițiilor la cei doi polițiști au fost găsite dovezi care validează acuzațiile.

Alte 30 de percheziții au avut loc joi în București și județele Ilfov, Vaslui și Brașov. Gruparea vizată se ocupa, printre altele, de proxenetism, camătă, spălare de bani. În plus, controla și cluburi de noapte din Capitală și vindea  măști și dezinfectanți.

ADVERTISEMENT