News

Doi polițiști din Botoșani au fost bătuți crunt de 8 tineri. Scandalul a început în bar şi s-a încheiat în mijlocul strazii

Doi polițiști angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani au ajuns la UPU după ce au fost bătuți crunt de opt tineri, care i-a atacat pe stradă.
31.01.2024 | 15:29
Doi politisti din Botosani au fost batuti crunt de 8 tineri Scandalul a inceput in bar si sa incheiat in mijlocul strazii
Doi polițiști din Botoșani au fost bătuți crunt de 8 tineri. Scandalul a început în bar şi s-a încheiat în mijlocul strazii
ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut la miezul nopții, în 30 ianuarie, în fața unui restaurant de pe Pietonalul Unirii, din Botoșani. Polițiștii se aflau în timpul liber și se aflau la o masă alături de alți doi prieteni, însă niciodată nu se gândeau ce va urma. După ce s-au simțit bine au vrut să plece acasă, astfel că unul dintre prietenii de la masă a decis să-i însoțească.

Doi polițiști din Botoșani au fost bătuți crunt de 8 tineri

Conform Botosani News, în momentul în care polițiștii se pregăteau să plece, un grup de opt tineri i-au înconjurat pe oamenii legii, și au început să-i lovească ”cu o sălbăticie de nedescris”, cu pumnii și picioarele. Cei doi polițiști au ajuns la UPU alături de prietenul lor, care a scăpat mai puțin ”șifonat”.

ADVERTISEMENT

Colegii polițiștilor de la IPJ Botoșani au constatat că bătaia a început de la un conflict verbal, spontan. Atacatorii vor fi acum cercetați pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, în condițiile în care se pare că nu știau că agresează doi oameni ai legii. Din fericire victimele sunt acum în afara oricărui pericol.

”Din cercetări a reieșit faptul că în seara de 30 ianuarie, în jurul orei 23:00, pe o stradă din municipiul Botoșani, între trei persoane de 24, 26 și 45 de ani, și un grup format din alți opt tineri, ar fi izbucnit un conflict verbal, pe fondul căruia aceștia din urmă le-ar fi agresat pe cele trei persoane. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Brăila a bătut polițiștii cu bastonul lor

Violența împotriva oamenilor legii nu este o raritate în România. Probabil cel mai șocant caz a fost cel de anul trecut, din Brăila, acolo unde un bărbat a bătut trei polițiști după ce a reușit să îi fure bastonul unuia dintre ei. Individul recalcitrant a fost surprins în flagrant în timp ce vandaliza mai multe mașini.

Cei trei polițiști, dintre care doi bărbați, au încercat să-l rețină pe bărbat, însă acesta s-a năpustit asupra lor și i-a lovit pe toți, inclusiv pe femeia polițist. Bărbatul va fi acum cercetat pentru ultraj și distrugere, cu toate că s-a constatat că omul are probleme psihice, fiind deseori internat la Psihiatrie.

ADVERTISEMENT

”La data de 16 martie a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că vecinul său provoacă distrugeri autoturismului aflat în proprietatea fiului său, pe o stradă din municipiul Brăila”, transmitea IPJ Brăila.

Între timp, în Centrul pentru Arest Preventiv din sediul IPJ Vrancea, mai mulți polițiști erau bătuți de doi tineri care au încercat să evadeze. În cele din urmă agresorii au fost imobilizați, însă întregul scandal pare desprins din filme. Inițial, spun martorii, unul dintre infractori a cerut să i se permită să meargă la toaletă.

ADVERTISEMENT

Într-un moment de neatenție, bărbatul l-a lovit puternic pe unul dintre agenții de serviciu, după care un alt deținut s-a alăturat scandalului. Polițiștii au cerut atunci ajutorul colegilor, care au intervenit în forță și i-au liniștit pe infractori. Asta, în condițiile în care indivizii erau cunoscuți deja în oraș drept periculoși, unul dintre ei fiind arestat pentru omor.

ADVERTISEMENT