Life

Doliu în cinematografie. O renumită actriță a anilor ’60 a murit în somn

29.06.2020 | 23:37
Doliu in cinematografie O renumita actrita a anilor 60 a murit in somn
Doliu în cinematografie. O renumită actriță a anilor '60 a murit în somn. Sursa foto: extratv.com
ADVERTISEMENT

Linda Cristal, o actriță argentiniană foarte cunoscută în lumea cinematografiei, a încetat din viață la vârsta de 89 de ani. Starul anilor 1960, care a jucat în producții precum „Comanche”, „The High Chaparral” sau „Mister Majestyk”, a murit în somn.

Moartea neașteptată a renumitei actrițe a survenit în locuința sa din Beverly Hills, decesul fiind confirmat ulterior, potrivit Le Figaro, de fiul acesteia, Jordan Wexler, care a ținut să precizeze că decesul vedetei a avut loc luni, 29 iunie. Fiind vorba de o moartă subită, în somn, actrița nu a avut de suferit.

ADVERTISEMENT

Linda Cristal a jucat în peste 20 de producții cinematografice și asta numai în Mexic fiind o adevărată frumusețe care reușea imediat să-ți capteze atenția. Cât despre replicile pe care le-a primit în filmele americane, actrița din Argentina a jucat alături de nume precum John Wayne, Tony Curtis, James Stewart sau Charles Bronson.

Linda Cristal, actrița de origine argentiniană, a murit la vârsta de 89 de ani

Primul rol pe care l-a interpretat pe marele ecran din Statele Unite ale Americii a avut loc în anul 1956 când a jucat alături de actorul George Sherman în filmul „Comanche”. În această producție Linda Cristal a interpretat rolul fiicei unui aristocrat spaniol din Mexic care este răpită.

Câștigătoare a prestigiosului premiu „Globul de Aur” pentru interpretarea din filmul de comedie „The Perfect Furlough”, Linda Cristal nu a avut o copilărie fericită. Născută pe 23 februarie 1931 în Buenos Aires, actrița care a primit la naștere numele de Marta Victoria Moya, și-a petrecut prima parte a copilăriei în Argentina.

ADVERTISEMENT

Antonio Moya Bourges, tatăl regretatei actrițe care a murit la 89 de ani, era un imigrant francez, un om de presă care a publicat în numeroase reviste. Cât despre mama sa, Rosario Pego, aceasta era de origine italiană.

Linda Cristal a declarat în repetate rânduri că familia sa a fost nevoită să fugă în urmă cu foarte mulți ani la Montevideo, în Uruguay, din cauza faptului că tatăl ei intrase într-un conflict cu o bandă criminală.

ADVERTISEMENT

Din păcate, copilăria i-a fost marcată de o tragedie, actrița pierzându-și ambii părinți la vârsta de numai 13 ani, aceștia murind intoxicaţi cu monoxid de carbon în propria maşină.

Renumita actriță, Linda Cristal, trei mariaje eșuate

Linda Cristal a fost urmărită de ghinion și legat de partea amoroasă. Vedeta a avut parte de trei căsnicii eșuate, prima dintre ele având loc la vârsta de numai 16 ani când actrița argentiniană s-a căsătorit cu actorul de aceeași origine, Tito Gomez.

ADVERTISEMENT

Căsătoria lor a fost anulată în cele din urmă după numai câteva săptămâni. Câțiva ani mai târziu, vedeta l-a cunoscut pe cel de-al doilea soț, Robert W. Champion, cu care și-a unit destinul în anul 1958, pe când avea 27 de ani. Mariajul lor a durat numai 1 an.

Regretata actriță nu s-a dat bătută și nu a renunțat la iubire căsătorindu-se pentru a treia oară cu Yale Wexler. Mariajul lor s-a consumat în perioada 1960–1966. În timpul ultimei sale căsnicii au venit pe lume și cei doi copii ai starului de cinema din anii ’60.

ADVERTISEMENT