Life

Doliu în cinematografie! Regizorul Joel Schumacher, găsit mort în propria locuință

23.06.2020 | 07:19
Doliu in cinematografie Regizorul Joel Schumacher gasit mort in propria locuinta
ADVERTISEMENT

Este doliu în cinematografia internațională! Cunoscutul regizor Joel Schumacher a fost găsit mort în propria sa locuință, la vârsta de 80 de ani, în New York.

Regizorul Joel Schumacher, creatorul Batman Forever, a murit la 80 de ani

Bărbatul s-a luptat în ultimii ani cu una din cele mai cumplite maladii, cancerul, pe care a dus-o pe picioare mai mult decât estimau doctorii.

ADVERTISEMENT

Cu o vârstă înaintată și un corp din ce în ce mai slăbit, Joel nu a mai putut duce lupta mai departe și a părăsit această lume din casa lui.

Regizorul Joel Schumacher a devenit regizor după ce a cochetat lumea modei, acesta fiind în tinerețe absolvent al Fashion Insitute of Technology din New York.

ADVERTISEMENT

A participat și la realizarea serialului „House of Cards” de pe Netflix

J. Schumacher este cunocut pentru o serie de filme precum „St. Elmo’s Fire”, „The Lost Boys”, „Batman Forever” și “Batman and Robin”, ale căror regii au fost apreciate de criticii din industrie.

Cel mai apreciat dintre filmele sale a fost „St. Elmo’s Fire”, peliculă unde i-a distribuit pe Rob Lowe și Emilio Estevez. O altă producție care a atras aprecierile publicului a fost „The Lost post”, un fllm de groază cu vampirii californieni, în care a jucat Kiefer Sutherland.

ADVERTISEMENT

Se poate spune că Joel Schumacher este cel care l-a făcut celebru pe Val Kilmer în cadrul publicului comercial după ce l-a distribuit în 1995 în „Batman Forever”. Filmul a rupt toate cifrele de box-office în acel an.

Următorul film cu Batman, „Batman și Robin”, în care a participat George Clooney, nu a avut succesul celui obținut de Val Kilmer.

ADVERTISEMENT

Pe lângă filmele cu Batman care i-au adus faima în lumea regizorilor din întreaga lume, Joel Schumacher a mai adaptat pentru marele ecran și „Fantoma de la Operă” și „The number 23”.

Puțini știu, dar Joel a consemnat pentru două dintre episoadele celebrului serial politic „House of Cards” difuzat pe platforma Netflix.

 

ADVERTISEMENT
Tags: