News

Doliu în familia lui Traian Berbeceanu. Fostul șef al BCCO Alba Iulia și-a pierdut tatăl: „Te-am rugat să mai stai puțin, dar nu m-ai ascultat”

Doliu în familia lui Traian Berbeceanu. A murit tatăl fostului șef al BCCO Alba Iulia. Anunțul a fost făcut pe Facebook
14.06.2023 | 12:44
Doliu in familia lui Traian Berbeceanu Fostul sef al BCCO Alba Iulia sia pierdut tatal Team rugat sa mai stai putin dar nu mai ascultat
Doliu în familia lui Traian Berbeceanu. Colaj Fanatik/ Sursa foto Facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în familia lui Traian Berbeceanu. Fostul șef al BCCO Alba Iulia trece prin clipe grele după ce tatăl său a murit. Anunțul a fost făcut chiar de către fostul comisar pe pagina sa de Facebook.

Doliu în familia lui Traian Berbeceanu. Tatăl fostului comisar a murit

Traian Berbeceanu spune că tatăl său i-a fost tot timpul un exemplu. De altfel, acesta a fost adjunct la circulație în județul Hunedoara, acum câțiva ani, așa cum scrie presa locală.

ADVERTISEMENT

„Mi-ai fost temelie și sprijin mereu! Mi-ai fost exemplu permanent, în tot și în toate! Te-am rugat să mai stai puțin, dar nu m-ai ascultat! Mereu ai făcut numai cum ai vrut! O să îmi lipsești atât de mult, tată!”, a scris Traian Berbeceanu.

După anunțul trist privind decesul tatălui fostului comisar, mesajele de condoleanțe au început să curgă pe pagina de socializare a celui care a condus Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

„Sincere condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un o puternic si dedicat profesiei! L-ai urmat indeaproape!

Si pentru noi a fost mereu un reper de onestitate, demnitate umana, disciplina, rigoare si patriotism! Si asa va ramane mereu! Cei care ne modeleaza vietile nu dispar, doar se duc intr-o lume din care poate ne vor ajuta si mai mult! 

ADVERTISEMENT

Condoleanțe, din suflet! Ei stau atât cât poate inima lor… Nu este ceva mai dureros decât moartea unui om drag. Atunci te întâlnești cu neputința… Doar Dumnezeu te întărește și-ți dă putere să mergi mai departe. Iar tu ești bucățică din tatăl tău drag.”, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de internauți pentru Traian Berbeceanu.

Cine este Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu, supranumit și ”Comisarul Corrado Cattani”, a ajuns în atenția publică prin prisma acțiunilor sale întreprinse prin funcția de șef al BBCO Alba Iulia. În 2007 a fost declarat Polițistul Anului în cadrul „Combaterii Criminalității Organizate” și cel mai bun polițist al României în 2013.

ADVERTISEMENT

Însă, Berbeceanu a devenit cunoscut și din cauza problemelor cu legea de acum câțiva ani. El a acuzat că ar fi sprijinit o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere.

Din octombrie 2013 până în noiembrie 2013, fostul șef al BCCO Alba Iulia a stat în arest, în urma acestui dosar deschis de DIICOT. Ulterior, s-a dovedit că nu existau probe pentru acuzațiile care i s-au adus.

În 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat, după ce a fost găsit nevinovat. Acuzațiile aduse de procurorii DIICOT au fost pentru faptele de „luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată și complicitate la delapidare”.

Fostul comisar s-a implicat și în viața politică. În 2019 a fost numit șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. De asemenea, în 2020 a fost ales prefect al Capitalei, fiind susținut de PNL. A stat în această funcție vreme de patru luni, până în martie 2021.

ADVERTISEMENT
Tags: