Sport

Doliu în familia Universității Craiova! Mama lui Rodion Cămătaru a încetat din viață. Mesaj emoționant din partea „Științei”. Update

Veste tristă pentru unul dintre cei mai mari atacanți din istoria Universității Craiova. Mama lui Rodion Cămătaru s-a stins din viață.
17.11.2022 | 16:07
Doliu in familia Universitatii Craiova Mama lui Rodion Camataru a incetat din viata Mesaj emotionant din partea Stiintei Update
Doliu în familia Universității Craiova! Mama lui Rodion Cămătaru a încetat din viață. sursă foto: LPF
ADVERTISEMENT
17-11-2022
14:53

Universitatea Craiova, condoleanțe pentru Rodion Cămătaru

Universitatea Craiova a reacționat prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, prin care și-a exprimat regretul pentru disparița mamei lui Rodion Cămătaru.

„Universitatea Craiova este alături de Rodion Cămătaru! Mama jucătorului legendar al Științei a încetat din viață. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, au scris alb-albaștrii.

Mesaj condoleanțe pentru mama lui Rodion Cămătaru. FOTO: Facebook U Craiova

Rodion Cămătaru a primit o veste tristă din Strehaia, orașul natal al fostului mare atacant al Universității Craiova. Legenda formației din Bănie trăiește o adevărată tragedie, după ce a aflat că mama lui a încetat din viață.

Doliu în familia Universității Craiova! Rodion Cămătaru și-a pierdut mama

Rodion Cămătaru este unul dintre cei mai buni jucători, care au îmbrăcat vreodată tricoul „alb-albastru”. Acesta a evoluat în Bănie între 1974-1986 și a scris pagini de istorie împreună cu ceilalți componenți ai Craiovei Maxima, atât în campionat, cât și în cupele europene.

ADVERTISEMENT

În total, Rodion Cămătaru a jucat 288 de meciuri la formația din Bănie și a marcat peste 100 de goluri. În prezent, legenda Universității Craiova a ajuns la 64 de ani și este membru al Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal.

Fostul mare atacant român trece printr-o perioadă dificilă, deoarece a aflat că mama sa a încetat din viață. Acesta locuia în Strehaia, orașul natal al lui Rodion Cămătaru, unde legenda „Științei” și a celor de la Dinamo a făcut primii pași în fotbal la echipa locală din județul Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru se pregătește pentru înmormântarea mamei sale, care va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, 19 noiembrie. Aceasta a decedat din cauza vârstei înaintate, apropiindu-se de 90 de ani.

„M-am născut într-o familie fără posibilități extraordinare, dar am avut un trai decent”

Rodion Cămătaru a vorbit despre familia sa și pasiunea pentru fotbal din copilărie. Fostul mare atacant român a povestit cum s-a ascuns de părinți, pentru a continua să joace fotbal la echipa locală din Strehaia, tatăl său aflând de activitatea sa, după ce a fost sunat de antrenor.

ADVERTISEMENT

“M-am născut într-o familie fără posibilități extraordinare, dar am avut un trai decent. Mi-a plăcut fotbalul de mic, băteam mingea pe maidan de la 5-6 ani.

La 14 ani am făcut parte din lotul echipei din Strehaia în Divizia C. Mi-a plăcut fotbalul la maxim, fugeam de acasă, ascundeam echipamentul în geantă. Ai mei nu știau până într-o zi când antrenorul l-a anunțat pe taica-meu de legitimarea mea la club.

ADVERTISEMENT

În 74 am jucat un amical cu tineretul de la Craiova, am marcat un gol superb și din acel moment mi s-a stabilit viitorul. M-am transferat la Craiova. Nu mi-a fost ușor de la început, la 16-17 ani nu ești chiar copt. Cernăianu a avut încredere în mine, mi-a dat șanse”, spunea Rodion Cămătaru.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,24 este cota pentru „sub 3,5 goluri” la Chindia – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT