Ghinionul accidentărilor grave l-a urmărit pe Nicușor Bancu în cei opt ani petrecuți la Universitatea Craiova. Căpitanul „Științei” a absentat o perioadă lungă de pe terenul de fotbal, iar ruptura de ligamente încrucișate suferită în timpul meciului cu Rapid îl va ține departe de gazon între patru și șase luni.
Șirul accidentărilor grave continuă pentru Nicușor Bancu, care a ieșit cu dureri mari de pe teren în minutul 78 al partidei Rapid – Universitatea Craiova, scor 2-2. După ce acesta a efectuat RMN-ul, staff-ul medical al formației din Bănie a dat un verdict crunt: ruptură de ligamente încrucișate.
La câteva zile de la accidentare, Nicușor Bancu a fost operat cu succes de profesorul Mariani la o clinică privată din Roma. Oficialii Universității Craiova au transmis că nu au fost complicații în timpul intervenției chirurgicale.
„Nicusor Bancu a fost operat la Roma in clinica profesorului Mariani. Intervenția chirurgicală a fost una de succes și nu au fost complicatii. Îl așteptăm in cel mai scurt timp pe teren pe căpitanul nostru”, au transmis oltenii pe pagina oficială de Facebook a Universității Craiova.
De-a lungul carierei sale, Nicușor Bancu a mai fost supus unor încercări de acest fel, iar de fiecare dată a revenit mult mai puternic. De departe, cea mai gravă accidentare a căpitanului Universității Craiova rămâne ruptura dublă de tibie și peroneu din 2014, chiar în primul an petrecut la „Știința”.
Se întâmpla în toamna anului 2014, într-un meci Universitatea Craiova – FC Viitorul Constanța, scor 2-1, din Cupa României Betano. În minutul 96 al partidei, Alin Șeroni l-a faultat din spate pe Nicușor Bancu, iar jucătorul „alb-albaștrilor” putea să își încheie cariera la doar 22 de ani.
Căpitanul oltenilor a tras tare să revină în tricoul Universității Craiova, iar fundașul oltenilor s-a refăcut complet în aproximativ șapte luni. Nicușor Bancu a mai absentat o perioadă de 10 săptămâni după accea, pentru că medicii au încercat să îi scoată tija montată, însă fără succes.
Tija s-a fixat între os și țesut, iar fundașul Universității Craiova a fost nevoit să continue cu acesta și în prezent. Alin Burileanu a povestit într-un interviu pentru FANATIK despre sacrificiile pe care Nicușor Bancu le-a făcut în perioada de recuperare.
„Stătea patru ore pe zi la clinică, după mergeam la piscină. Stătea atât de mult încât în jurul lui se făcea apă. Nu l-am auzit vreodată să spună că nu mai poate. Țin minte că nu mai aveam idei pentru exerciții”, spunea Alin Burileanu.
Următoarea accidentare gravă a lui Nicușor Bancu a fost în decembrie 2019 într-un meci cu FCSB, ultimul pentru Victor Pițurcă pe banca Universității Craiova. Norocul fundașului „Științei a fost că pauza competițională a venit și oltenii s-au putut baza pe el și în partea a doua a sezonului, acesta recuperându-se complet în opt săptămâni.
Nicușor Bancu avea să încheie sezonul 2020-2021 cu o accidentare, care l-a ținut departe de teren aproximativ două luni. Chiar dacă Oltenia era în sărbătoare după câștigarea Cupei României Betano, căpitanul „Științei” a ținut să joace în ultima etapa cu Academica Clinceni și a ieșit accidentat.
Acesta a revenit în tricoul „alb-albastru” în etapa a doua din sezonul 2021-2022 din SuperLigă. Astfel, Nicușor Bancu are o perioadă de aproximativ doi ani din cei opt petrecuți la Universitatea Craiova de indisponibilitate din cauza accidentărilor, incluzând durată de refecere după ruptura de ligamente încrucișate din acest sezon.