Sport

Tragedie în fotbal! A semnat în România și avea bilet de avion către Iași, însă clubul i-a anunțat decesul la doar 20 de ani

Un fotbalist a murit la vârsta de doar 20 de ani. Fostul mijlocaș semnase cu o echipă din România și urma să se alăture clubului.
05.01.2024 | 12:57
Tragedie in fotbal A semnat in Romania si avea bilet de avion catre Iasi insa clubul ia anuntat decesul la doar 20 de ani
Pedro Banga, care a decedat la vârsta de 20 de ani, semnase cu un club din România.
ADVERTISEMENT
05-01-2024
11:03

Pedro Banga, care a murit după un infarct, semnase cu Știința Miroslava

Pedro Banga, internațional de juniori angolez, a murit la vârsta de doar 20 de ani după ce a făcut infarct în timpul unui meci cu prietenii. De-a lungul scurtei cariere de fotbalist, fostul mijlocaș a evoluat pentru Mamelodi Sundowns și Maritimo. 

În pauza de iarnă, Pedro Banga a semnat cu Știința Miroslava, echipă din Liga 3, însă tânărul fotbalist nu a mai apucat să ajungă în lotul formației din județul Iași. Anunțul a fost făcut de moldoveni pe pagina de Facebook. 

”Clubul Sportiv Știința Miroslava deplânge dispariția tragică și mult prea devreme a angolezului Pedro Banga, jucător de 20 de ani ce avea deja semnat un acord cu formația noastră și bilet de avion spre Iași pentru săptămâna viitoare, urmând a îmbrăca tricoul alb-albastru pentru următoarele 3 sezoane.

Sincere condoleanțe familiei”, a precizat gruparea pe pagina de Facebook a Științei Miroslava. 

O veste tragică a zguduit comunitatea fotbalistică, după ce tânărul fotbalist angolez Pedro Banga, fost jucător la CS Maritimo în Portugalia, a murit la vârsta de doar 20 de ani. Acesta a căzut secerat la pământ la finalul unui meci de fotbal cu prietenii.

Pedro Banga a suferit un infarct în timpul unui meci cu prietenii. Avea doar 20 de ani

Pedro Banga a suferit un infarct în timp ce se juca fotbal cu prietenii săi în Luanda, capitala Angolei, duminică, pe 31 decembrie. Pedro Banga, care a evoluat și pentru Mamelodi Sundowns în Africa de Sud, a fost un mijlocaș defensiv promițător și a participat la Cupa Mondială U17 din 2019.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, tânărul fotbalist a fost adus de urgență la spital, dar medicii nu au reușit să îl salveze. Decesul a fost constatat de către echipa de medici din incinta spitalului. Vestea decesului său a întristat întreaca comunitate angoleză.

Pedro Banga a fost un talent în devenire, jucând 16 meciuri pentru echipa secundă a lui Maritimo în sezonul anterior. Clubul Sport Maritimo a emis un comunicat exprimând profundul regret față de pierderea tragică a fostului lor jucător.

ADVERTISEMENT

Președintele Carlos Andre Gomes și Consiliul echipei au transmis condoleanțe familiei și prietenilor lui Banga. Vestea a întristat întregul club al lui Maritimo care începe anul prost din cauza acestei vești tragice.

Maritimo a emis un comunicat după decesul lui Pedro Banga

“Club Sport Maritimo își exprimă cel mai profund regret față de moartea lui Pedro Banga, fost jucător al echipei. Președintele Carlos Andre Gomes și Consiliul lui își exprimă cele mai profunde condoleanțe față de întreaga familie și de prietenii acestuia”, a scris clubul într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Pedro Banga s-a născut în Cabinda, Angola, și și-a început cariera fotbalistică la Academia de Fotbal din țara sa natală. Ulterior, el a continuat să își dezvolte abilitățile în străinătate, semnând cu Mamelodi Sundowns și apoi cu CS Maritimo.

Echipa U23 a Maritimo a fost ultima formație pe care Banga a reprezentat-o, evoluând în 15 meciuri în sezonul 2022/2023. În ciuda faptului că a reușit să se impună în echipa U23, Banga nu a fost păstrat în lot, iar cele două tabere s-au despărțit în vara anului 2023.

ADVERTISEMENT

Comunitatea fotbalistică din Angola și din afara țării a fost profund afectată de trecerea în neființă a lui Pedor Banga, iar vestea tragică a provocat o undă de șoc în rândul colegilor, prietenilor și fanilor săi.

ADVERTISEMENT