Sport

Un mare internațional francez a murit la 72 de ani. A fost adversarul Craiovei Maxima

Finalul de an este unul trist pentru fotbalul mondial, după ce fostul internațional francez Francois Bracci a murit la vârsta de 72 de ani.
29.12.2023 | 10:47
Un mare international francez a murit la 72 de ani A fost adversarul Craiovei Maxima
Finalul de an este unul trist pentru fotbalul mondial, după ce fostul internațional francez Francois Bracci a murit la vârsta de 72 de ani. Sursă foto: La Provence
ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central a fost o legendă pentru Olympique Marseille, a jucat împotriva Universității Craiova și a făcut parte din lotul echipei naționale a Franței la Cupa Mondială din 1978.

A murit fostul internațional francez Francois Bracci

Fostul internațional francez Francois Bracci a murit la vârsta de 72 de ani, lângă Ales, în urma unei lungi boli, informează L’Equipe. Fundașul a evoluat în două mandate pentru Olympique Marseille, fiind pe locul trei pe lista fotbaliștilor cu cele mai multe meciuri disputate pentru echipa din Marsilia.

ADVERTISEMENT

Campion al Franței în 1972 și câștigător a două Cupe ale Franței în 1972 și 1976 cu OM, Bracci a adunat 342 de meciuri în tricoul lui Marseille, fiind devansat doar de Steve Mandanda (613) și Roger Scotti (452).

Francois Bracci a strâns peste 550 de meciuri în carieră, el evoluând rând pe rând la Marseille (1971-1979), la Strasbourg (1979-1980), la Girondins Bordeaux (1980-1983), înainte de a reveni la OM (1983-1985). Ultimele două etape din carieră au însemnat Rouen (1985-1986) și Beziers (1986-1987).

ADVERTISEMENT

În cei trei ani petrecuți la Bordeaux, fostul fundaș s-a întâlnit și cu Craiova Maxima în celebra dublă din turul 3 al Cupei UEFA. Bracci a fost titular în ambele jocuri la finalul cărora oltenii s-au calificat în sferturile de finală.

Ca antrenor a strălucit în nordul Africii

Ca antrenor, Francois Bracci și-a început cariera la echipe din eșaloanele inferioare din Franța, însă nu a ajuns niciodată în elită. El și-a găsit locul în fotbalul din nordul Africii, la formații din Algeria, Maroc sau Tunisia.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari performanțe le-a cunoscut la echipa MC Alger, alături de care a câștigat titlul în 2010, Cupa și Supercupa Algeriei în 2006. Alte formații africane importante pe care le-a pregătit sunt CS Constantine, FUS Rabat sau Club Africain.

Finalul anului 2023 a fost unul destul de tragic pentru fotbalul internațional. La începutul lunii octombrie, Cathy, soția legendarului manager al lui Manchester United, Alex Ferguson, a murit la vârsta de 84 de ani.

ADVERTISEMENT

Tot în acea perioadă, clubul Leyton Orient a anunțat moartea unuia dintre fanii săi, căruia i s-a făcut rău în tribună în timpul întâlnirii cu Lincoln City, din etapa a 11-a din liga a treia din Anglia. Întâlnirea a fost oprită definitiv din cauza acestei tragedii.

ADVERTISEMENT