Life

Doliu în lume presei. A murit jurnalistul Paraschiv Marcu

Doliu în lume presei. A murit jurnalistul Paraschiv Marcu. El a ocupat ani întregi funcția de director general adjunct al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres.
03.05.2023 | 21:28
Doliu in lume presei A murit jurnalistul Paraschiv Marcu
A murit jurnalistul Paraschiv Marcu. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea presei după ce jurnalistul Paraschiv Marcu s-a stins din viață. El a ocupat funcția de director general adjunct al Agenției Naționale de Presă Agerpres. De asemenea, de-a lungul activității sale, aceasta a bifat numeroase funcții importante.

A murit jurnalistul Paraschiv Marcu

Conform ultimelor informații, Paraschiv Marcu a încetat din viață la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut de către Agerpres, agenție cu care a colaborat ani întregi. De asemena și alte persoane care au avut ocazia să îl cunoască au confirmat informația pe conturile de socializare.

ADVERTISEMENT

Paraschiv Marcu a murit în cursul zilei de marți, 2 mai. În ceea ce privește activitatea sa din domeniul presei, faimosul jurnalist a lucrat la una dintre cele mai mari agenții de presă din România vreme de câteva decenii.

În anul 1978 a început întregul său parcurs. A deținut numeroase funcții și a rămas acolo până s-a pensionat. Astfel, acesta a fost comentator politic, dar și redactor șef. Totodată, acesta a deținut și funcția de secretar general de agenție.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după mai bine de 20 de ani de activitate în domeniul presei, Paraschiv Marcu a devenit director general adjunct. Acest lucru se întâmpla în anul 1999. Zece ani mai târziu, la data de 1 iunie 2009, jurnalistul s-a pensionat.

Foștii săi colegi de la Agerpres îl descriu ca fiind un om blând și diplomat, care a transmis mai departe aceste valori. De asemenea, el i-a încurajat pe tinerii jurnaliști să evolueze în carieră și indiferent de funcția de deținută, mereu a fost un om modest.

ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de cei de la Agerpres

Colegii îl numesc un ”profesionist”, dar și un ”șef mereu alături de oameni”.  „În perioada mandatului de director adjunct editorial, Paraschiv Marcu a transmis mai departe, cu diplomaţie şi blândeţe, meseria de jurnalist de presă de agenţie şi a încurajat neîncetat tinerii jurnalişti care au venit în acea perioadă în număr mare în Agerpres.

A fost un om modest, discret, mereu gata să spună o vorbă bună şi mai ales să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie, un bun organizator, un şef mereu alături de oameni şi, nu în ultimul rând, un profesionist”, au scris jurnaliștii agenției de presă care a fost coordonată de ani buni de Paraschiv Marcu.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, înmormântarea lui Paraschiv Marcu urmează să aibă loc în cursul zilei de joi, 4 mai, la ora 13.00. Cei care vor însă să îi aducă un ultim omagiu până atunci pot face acest lucru în următoarele ore.

Trupul neînsufleţit al lui Paraschiv Marcu a fost depus la capela Cimitirului Militari, de pe Bulevardul Uverturii, în apropierea teatrului Masca. Numeroase reacții au apărut pe internet după moartea acestuia, iar nu puțini sunt cei care i-au adus un omagiu jurnalistului. 

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după...
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după marea surpriză avută la aeroport
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când...
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când a aflat salariul. "La 40 de ore pe săptămână e prea puţin"
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Secuii nu se lasă. Vor depune o petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Secuii nu se lasă. Vor depune o petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda....
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda. Gabriela Cristea a aflat tot!
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă