News

Doliu în lumea artistică. Pictorul Augustin Lucici a murit la 64 de ani. Ultimul său tablou, terminat în noiembrie

02.12.2020 | 13:24
Doliu in lumea artistica Pictorul Augustin Lucici a murit la 64 de ani Ultimul sau tablou terminat in noiembrie
Doliu în lumea artistică. Pictorul Augustin Lucici a murit la 64 de ani. Ultimul său tablou, terminat în noiembrie. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea artistică după ce unul dintre cei mai cunoscuți pictori contemporani a murit fugerător. Augustin Lucici a decedat la vârsta 64 de ani, în dimineața zilei de miercuri, 2 decembrie, lăsând un gol imens în sufletele celor dragi. 

Vestea tristă a fost confirmată chiar de soția artistului, designerul Stela Lucici, care a transmis un mesaj emoționant în mediul online. Momentan nu se cunoaște cauza decesului renumitului pictor, mesajele de condoleanțe venind imediat din partea celor care l-au cunoscut.

ADVERTISEMENT

„Drum lin spre lumină, iubitul meu soț și părinte…”, a scris încă de la primele ore ale dimineții soția regretatului artist din Pitești pe rețelele de socializare, acolo unde pictorul era activ și posta numeroase imagini cu operele sale.

Augustin Lucici a murit. Pictorul avea 64 de ani și tocmai terminase un tablou impresionant

„Aș vrea să nu scriu asta… Un mare artist a murit. Augustin Lucici nu va mai dărui frumusețe! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a scris actrița Luminița Borta în mediul online.

ADVERTISEMENT

„Doamne, ce dimineață tristă! Aproape că nu-mi revin! Augustin Lucici, prietenul meu de-o viață!!! Omul care acum 25 de ani mi-a făcut cunoștință cu prima mea editoare, pictorul care mi-a realizat coperțile cărților și câteva portrete!

Un maestru recunoscut, un om special, un exemplu de familist și de prieten. Să-ți fie veșnicia fericită, prieten drag! Mulțumesc pentru tot ce-am învățat de la tine!”, este un alt mesaj venit din partea unei femei.

ADVERTISEMENT

Printre ultimele sale postări se numără o filmare în care apare în platoul unei emisiuni TV, dar și o melodie cumva premonitorie. În urmă cu mai bine de două săptămâni regretatul pictor posta melodia „Only God knows why” a lui Kid Rock.

Augustin Lucici a participat de-a lungul carierei la peste 40 de expoziții în România, Italia și Luxemburg, ultima sa pictură fiind terminată cu foarte puțin timp înainte de a pleca la Ceruri. Mai exact, tabloul „Mănunchi” a fost terminat pe 13 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Artistul plastic a început să picteze încă de la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat către artă de mama sa, peste ani lucrările sale fiind expuse în expoziții celebre, dar și în colecții private din țări precum Anglia, Belgia, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia sau Olanda.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Augustin Lucici (@luciciaugustin)

Cine a fost Augustin Lucici și ce premii a câștigat pictorul român

Augustin Lucici a studiat la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești și apoi la Facultatea Națională de Artă București, pe parcursul anilor fiind îndrumat de mari profesori precum Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea și Lucia Ioan.

De-a lungul anilor a beneficiat și de burse, una dintre acestea fiind acordată de Academia di Romania din Roma, în anul 1995. Regretatul pictor a strâns și câteva premii în palmares, unul dintre acestea fiind premiul I la Salonul național de artă 22 (1991 și 1992).

De asemenea, pictorul piteștean era membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici și absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative, pe care o terminase în 1983.

ADVERTISEMENT
Tags: