Life

Doliu în lumea culturală din România. Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit din cauza infectării cu Covid

22.10.2020 | 19:45
Doliu in lumea culturala din Romania Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit din cauza infectarii cu Covid
Doliu în lumea culturală din România. Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit din cauza infectării cu Covid. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Este o zi foarte tristă pentru lumea culturală din România, care a pierdut un artist talentat și cunoscut în întreaga lume. Noaptea trecută, Virgiliu Dan Dimulescu, unul dintre cei mai cunoscuți pictori din țară, a murit după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Artistul ar fi împlinit 69 de ani pe data de 16 decembrie.

Doliu în lumea culturală din România. Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit din cauza infectării cu Covid

Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit la 68 de ani, după ce a fost infectat cu Covid. Regretatul artist a încetat din viață la Spitalul Municipal din Caracal, unde a ajuns cu plămânii afectați 80% din cauza coronavirusului, iar lupta cu virusul a fost foarte grea pentru Virgiliu Dan Dimulescu, acesta suferind de diabet.

ADVERTISEMENT

Decesul a avut loc noaptea trecută, iar, după ce s-a aflat de moartea artistului, contul său de Facebook a fost asaltat de mesaje din partea fanilor și din partea apropiaților, care l-au apreciat pe celebrul pictor.

,,Stau și mă gândesc ce e omul pe Pământ, exact ca o frunză. Nu pot să cred ce repede se moare, nu-mi vine să cred că domnul Virgiliu Dan Dimulescu nu mai este! Cuvintele sunt de prisos. Rămas bun și odihnă veșnică, domnule Dimulescu! Condoleanțe familiei și multă putere să treaca peste această mare pierdere!!! Chiar în martie, când am fost în atelierul domniei sale i-am cerut permisiunea să cânt un cântec, o doină în acel loc frumos, încărcat de emoție transpusă în tablouri diverse, unul mai frumos decât altul. Păcat, păcat, Doamne, ne părăsesc toți oamenii buni de cultură!!! Drum lin în Ceruri!!!” a scris Ofelia Popovici, alături de câteva imagini cu tablouri pictate de Virgiliu Dan Dimulescu.

ADVERTISEMENT

Virgiliu Dan Dimulescu era un pictor care avea opere admirate atât în țară, cât și în străinătate. Lucrările sale sunt expuse inclusiv în Marea Britanie, Bulgaria, Italia sau chiar Canada. Timp de 20 de ani, Virgiliu Dan Dimulescu a condus Clubul Copiilor Marius Bunescu din Caracal, îndrumând tinerii care doreau să devină pictori cu renume. De asemenea, a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici Vâlcea, iar în urmă cu trei ani s-a pensionat. În prezent, îi ajuta pe elevii din orașul de reședință să își dezvolte talentul artistic.

Cu nemăsurată tristețe aflăm astăzi de moartea domnului profesor Dan Virgiliu Dimulescu și de aceea simțim nevoia să…

Geplaatst door Primăria Municipiului Caracal op Donderdag 22 oktober 2020

,,Cu nemăsurată tristețe aflăm astăzi de moartea domnului profesor Dan Virgiliu Dimulescu și, de aceea, simțim nevoia să transmitem pe această cale celor apropiaţi cele mai sincere condoleanțe. De azi înainte, nu-l vom mai cauta la telefon sau acasă. De azi înainte, îl vom caută doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleaca niciodată. Odihnească-se în pace!” au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Caracal pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: