News

Doliu în lumea culturismului. Ce premoniţie a avut Eugen Kantor cu o zi înainte să moară. „I-am răspuns că zice numai prostii”

Lumea culturismului este în doliu. Eugen Kantor s-a stins din viață. I s-a făcut rău în timp ce alerga cu prietenii
16.09.2023 | 13:27
Doliu in lumea culturismului Ce premonitie a avut Eugen Kantor cu o zi inainte sa moara Iam raspuns ca zice numai prostii
Doliu în lumea culturismului după moartea lui Eugen Kantor. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a așternut tăcerea peste lumea culturismului. Un reputat antrenor și fost sportiv, Eugen Kantor s-a stins din viață. De-a lungul timpului, acesta a cucerit peste 30 de titluri la nivel național și internațional. S-a stins din viață chiar la finalul unui antrenament la sală și pe stadion. Mai exact, Kantor ieșise la alergat alături de câțiva prieteni.

Culturismul românesc este în doliu

Deși avea 75 de ani, prietenii spun despre acesta că arăta mult mai tânăr. Nu trecea o zi fără ca Eugen Kantor să nu facă sport, atât în sală, cât și în aer liber. De altfel, sala Xox Gym acolo unde mergea de 11 ani era ca a doua lui casă.

ADVERTISEMENT

Între timp partenerii de antrenament sunt șocați de cele întâmplate. Pe ușa sălii de sport stă acum o poză de-a lui Kantor, cu o panglică neagră. De asemenea, la intrare, câteva lumânări sunt așezate ca un omagiu.

Patronul sălii de sport, Constantin Bisca a transmis că sportivul parcă a prevestit ceva. Cu o zi înainte să moară, Eugen Kantor i-a spus să îi mai facă o dată retragerea din sport.

ADVERTISEMENT

„Cu o zi înainte, adică în data de 14 septembrie 2023, când a plecat de la sală m-am întâlnit cu el pe scări: Să mai îmi faci o retragere. Eu i-am făcut una în urmă cu câțiva ani. I-am zis că nu îi mai fac, că el iar participă la campionate. A fost și acum doi ani la concurs. Tu nu te lași, iar concurezi. Atunci a zis: Post mortem îmi faci? I-am răspuns că zice numai prostii și să meargă acasă. Că el o să trăiască o sută de ani, ca și cioara.

Și a plecat râzând, și astăzi șoc. Vestea că a murit a venit așa pe neașteptate. Atunci m-am gândit la discuția mea avută cu o zi îaninte. parcă a presimțit că voia retragerea, dar nu din sport, ci din viață. Îi voi organiza post mortem la anul, adică un campionat în memoria lui. O să vorbesc și cu Federația”, a declarat Constantin Bisca, patron XOX GYM, potrivit adevărul.ro

ADVERTISEMENT

De remarcat că Eugen Kantor a fost unul dintre cei mai mari culturiști ai țării noastre. După o viață dedicată sportului, acesta a mers să se antreneze acolo unde o făcea mereu în ultimii 11 ani. A râs cu cei prezenți, și-a făcut exercițiile, iar apoi a mers la stadionul Gloria unde obișnuia să alerge.

La puține momente lui Eugen Kantor i s-a făcut rău. A fost dus la spital la Arad, apoi la Timișoara, dar în ciuda tuturor eforturilor depuse, medicii nu au mai putut să-l salveze.

ADVERTISEMENT

„Când am pășit pentru prima dată într-o sală de forță am avut norocul să dau de acest om bun, deși era masiv (mai ales în ochii mei de copil care îl percepea ca pe un gigant) prezența lui îți insufla o stare de relaxare și de liniște. Erau anii ’90, iar el era proaspat numit Maestru al sportului, cu toate astea Eugen Kantor era de o modestie nemaivăzută, mereu parcă binedispus și dornic să ajute pe oricine îi dorea sfatul. De azi suntem mai săraci cu un om bun. Drum lin, maestre!”, a postat un fost elev pe rețelele de socializare

ADVERTISEMENT
Tags: