News

Doliu în lumea medicală din România! A încetat din viață un chirurg remarcabil

Este doliu în lumea medicală și universitară din România. A încetat din viață cel care a format zeci de generații de studenți
09.12.2023 | 14:05
Doliu in lumea medicala din Romania A incetat din viata un chirurg remarcabil
Profesorul Sandu Bologa, personalitate emblematică a învățământului universitar românesc și a medicinei clujene, a încetat din viață / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O personalitate emblematică a învățământului universitar din România și a medicinei din Cluj a încetat din viață vineri, 8 decembrie.

„Personalitate emblematică a învățământului”

Este doliu în lumea medicală și universitară din Cluj-Napoca. Profesorul Sandu Bologa, chirurg oncolog, personalitate emblematică a învățământului universitar românesc și a medicinei clujene, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca „își exprimă regretul și tristețea la plecarea dintre noi a Profesorului Sandu Bologa, personalitate emblematică a învățământului universitar românesc și a medicinei clujene”, se poate citi în ferparul UMF Cluj.

A format zeci de generații de studenți

Universitatea clujeană îl descrie pe profesorul Sandu Bologa ca pe „un cadru didactic, un medic remarcabil și un om cu o influență profundă asupra vieților celor din jurul său”. Profesorul Bologa a format zeci de generații de studenți, dedicându-și viața pregătirii viitorilor medici și lucrători în domeniul sănătății.

ADVERTISEMENT

„Lumea medicală și universitară este de acum mai săracă. Prof. dr. Sandu Bologa va rămâne, în memoria zecilor de generații de studenți pe care i-a format, un spirit profund și un etalon al culturii și distincției  academice”, transmite universitatea.

„Profesor emerit al universității noastre, cu o carieră marcantă, și-a dedicat întreaga viață misiunii nobile, de înaltă vocație spirituală și educațională, aceea de a-i pregăti pe tineri în domeniul fundamental al sănătății. Contribuțiile aduse educației medicale vor rămâne vii în amintirile noastre”.

ADVERTISEMENT

„Cu profundă tristețe, întreaga comunitate academică a UMF ”Iuliu Hațieganu” transmite condoleanțe familiei îndoliate. Spirit erudit și rafinat, veritabil reper al unei ținute intelectuale desăvârșite, om nobil și distins, Profesorul Bologa va rămâne mereu o amintire luminoasă în gândurile tuturor celor care l-au cunoscut”, se mai arată în ferparul instituției.

Titan al chirurgiei oncologice românești

La rândul său, Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca i-a adus un omagiu profesorului Sandu Bologa, chirurg oncolog, care a trecut în neființă.

ADVERTISEMENT

„Domnia sa și-a desfășurat activitatea în cadrul Institutului nostru, aducând chirurgiei oncologice românești o serie de cercetări și studii care au condus la o abordare modernă și corectă a pacienților.

Aportul domnului profesor Bologa, ca urmare a întregii sale activități științifice și profesionale, este un exemplu demn de urmat. Institutul Oncologic Prof.Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca transmite familiei și celor dragi sincere condoleante”.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori