News

Doliu în lumea medicală din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Argeș

Lumea medicală argeșeană este în doliu. Doctorul Gheorghe Frătoaica, de la Spitalului Județean Argeș, a murit la 67 de ani, răpus de o boală necruțătoare
04.06.2023 | 13:29
Doliu in lumea medicala din Romania A murit unul dintre cei mai cunoscuti doctori din Arges
Medicul argeșean Gheorghe Frătoaica a pierdut lupta cu cancerul Sursa foto: Ziarul Argeșul
ADVERTISEMENT

Doctorul Gheorghe Frătoaica aflase în timpul pandemiei ca suferă de o formă agresivă de cancer. Din nefericire nu a reușit să învingă boala și a decedat în cursul serii de sâmbătă.

A murit doctorul Gheorghe Frătoaica

Vestea morții sale a întristat comunitatea medicală argeșeană care a transmis mesaje emoționante despre un medic iubit și respectat, care și-a dedicat viața salvării de vieți.

ADVERTISEMENT

“S-a stins o viață dedicată salvării oamenilor! Aducem un cuvios omagiu Omului și Profesionistului desăvârșit, Dr. Gheorghe Frătoaica, care, în respectul vieții și al Jurământului lui Hipocrat și-a dăruit harul și pasiunea pentru medicină, salvării semenilor și promovării sănătății.

Cu vocația și dorința dezvoltării profesionale, Dr. Gheorghe Frătoaica a fost un partener constant al Ordinului Asistenților Medicali Argeș în activitatea de educație medicală continuă, împărtășind asistenților medicali argeșeni, în timpul unei îndelungate perioade de colaborare, vasta cunoaștere și prodigioasa experiență acumulate în domeniul medicinei de urgență.

ADVERTISEMENT

Cu profund regret, ne luăm bun rămas de la un medic de excepție, pe care l-am cunoscut și l-am apreciat, dar care va rămâne prezent în amintirile noastre!

Drum lin către ceruri, întru veșnică odihnă și veghea lui Dumnezeu! Suntem alături de familia îndurerată, greu încercată de imensa pierdere suferită și exprimăm sincere condoleanțe!”, transmite Consiliul Județean al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș.

ADVERTISEMENT

Doctorul Gheorghe Frătoaica, înmormântat marți

Fostul director al Ambulanței Argeș, medicul Luminița Paul a transmis, la rândul său, un mesaj după pierderea colegului de breaslă: ”Astăzi am pierdut un prieten, un medic, un om dedicat profesiei sale. Directorul Ambulanței Argeș-așa l-am cunoscut, apoi medicul de la UPU, dr. Gheorghe Frătoaica, ne-a părăsit, lăsând un gol imens în inimile noastre. Rămas bun, Bebe! Dumnezeu să te aibă în pază! Sincere condoleanțe familiei!”.

Doctorul Gheorghe Frătoaica era medic primar în medicina de urgență. Fost medic militar și fost director al Serviciului de Ambulanță Argeș, a ocupat pentru o perioadă și funcția de director medical al Spitalului Județean, relatează Arges Press.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit a fost depus la Capela Militară a Cimitirului „Sf. Gheorghe” din Pitești, duminică, 4 iunie. Slujba de înmormântare va avea loc marți, 6 iunie, ora 12, la biserica „Sfinţii Mihail şi Gavriil” din incinta Unității Militare 01261 Piteşti (Școala de tancuri). Plecarea colegiului spre biserica va avea loc marți 06.06.2023 ora 12.00.

ADVERTISEMENT