ADVERTISEMENT
News

Doliu în lumea medicală. Doctorul Gheorghe Șoană a fost răpus de Covid

Autor: Bogdan Solomon | 12.01.2021 | 16:29
Doliu în lumea medicală. Doctorul Gheorghe Șoană a fost răpus de Covid
Vestea a căzut ca un trăsnet, în condițiile în care ultimul test fusese negativ. Sursa foto: Colaj Fanatik

Lumea medicală din România este, de acum, mult mai săracă. Doctorul Gheorghe Şoană, medic primar de medicina muncii, s-a stins din viață la Spitalul de Urgențe Sf. Pantelimon din Focșani, în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Deși avea statut de pensionar, a preferat să rămână aproape de pacienți și să rămână la o clinică privată, unde a și fost diagnosticat cu această boală care s-a dovedit, din păcate, a-i fi fatală. Pe 10 mai 2021 ar fi împlinit 87 de ani.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat, mai ales că ultimul test fusese negativ și părea să fi învins perfidul virus. Soţia, sa, medicul epidemiolog Rodica Şoană, a condus ani întregi compartimentul Spitalului Judeţean.

Medicul Gheorghe Șoană a fost răpus de Covid

Astăzi este o zi tristă pentru noi, cadrele didactice de la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila Focșani, colegul nostru, Dr.Șoană Gheorghe, a pierdut lupta cu boala.

ADVERTISEMENT

Suntem îndurerați, iar cuvintele nu pot exprima ceea ce simțim acum, la aflarea veștii. A fost un om deosebit, un coleg extraordinar, un medic de excepție, un profesor care avea răspuns la orice fel de întrebare.

Ne vom aminti mereu cu drag de dumneavoastră și vă vom simți lipsa. Drum lin printre îngeri,domnule doctor!!! Sincere Condoleanțe!!”, a transmis conducerea Școlii Postliceale Carol Davila din Focșani.

Din păcate, nu este singura veste care îndoliază lumea medicală la început de an. Mihai Horia Nicolae (68 de ani), şef al Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Mangalia, s-a stins din viață cu câteva zile în urmă, răpus la rândul său de această boală cumplită.

ADVERTISEMENT

Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, promoţia 1978, dr. Nicolae a fost timp de 35 de ani medic specialist ortopedie-traumatologie la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală de la Eforie Sud.

În decursul carierei profesionale a efectuat peste 10.000 de operaţii, dar cel mai mult se mândrea că a realizat prima endoproteză de şold din judeţul Constanţa, în 1987. „Domnul doctor a fost un om foarte bun, un profesionist! Este o adevărată pierdere. Întregul colectiv al spitalului Mangalia transmite familiei sincere condoleanțe”, a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia.

ADVERTISEMENT

Colectivul Spitalului Municipal Mangalia anunţă cu adânca tristeţe trecerea în nefiinţă a cunoscutului medic ortoped, Horia Mihai Nicolae. Dispariţia prematură a colegului nostru este un adevărat şoc pentru lumea medicală din judeţul Constanta şi mai ales pentru Ortopedia dobrogeana.

La spitalul municipal Mangalia, domnul doctor Nicolae activa de mai mulţi ani, timp în care a făcut efectiv minuni pentru pacienţii săi. În calitate de şef al Secţiei Ortopedie-Traumatologie, era mereu la datorie, îşi trata colegii şi pacienţii, deopotrivă, cu respect şi altruism.

ADVERTISEMENT

 Întreg personalul Spitalului nostru transmite condoleanţe şi regrete eterne familiei îndurerate! Odihnă veşnică în lumea celor drepţi, dragul nostru coleg!”, au transmis și colegii de la Spitalul Municipal Mangalia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!