Sport

Doliu în lumea sportului mondial: legendarul Akebono a murit la 54 de ani!

Akebono Taro a murit la 54 de ani în urma unor complicații la inimă. Legenda din sumo a decedat pe patul unui spital aproape de Tokyo.
11.04.2024 | 13:07
Doliu in lumea sportului mondial legendarul Akebono a murit la 54 de ani
Fostul campion din sumo, Akebono Taro, a murit la 54 de ani! Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

Akebono Taro a fost un star din sumo care a reușit să câștige 11 turnee importante în sportul în care a scris istorie. La cei 54 de ani, fostul sportiv a decedat din cauza unei insuficiențe cardiace.

Doliu în lumea sportului mondial: legendarul Akebono a murit la 54 de ani!

Potrivit celor de la The Sun, apropiații lui Akebono Taro susțin că fostul campion din sumo s-a luptat timp de șapte ani cu boala de inimă. De atunci a fost foarte des pe la spitalele din Japonia încercând să își revină. Dar problemele l-au răpus până la urmă.

ADVERTISEMENT

Născut în Hawaii, Akebono a devenit primul Yokozuna (n.r. campion) din sumo care nu a fost japonez. Taro s-a mutat în Japonia în 1980, iar 8 ani mai târziu și-a început cariera în sportul care l-a consacrat. În doar doi ani de la debut a ajuns în prima divizie din sumo. Iar în 1993 a câștigat primul campionat.

După ce a devenit campion, Akebono Taro a fost un deschizător de drumuri pentru toți atleții care nu erau născuți în Japonia. Sportivi care își doreau să își facă o carieră în sumo. Pentru a aduce mai multă popularitate acestui sport, în 2005, Akebono a avut un meci de sumo special. Duelul a avut loc la WrestleMania 21 cu legendarul Big Show, în Los Angeles.

ADVERTISEMENT

În vârful carierei, Akebono Taro cântărea aproximativ 230 de kilograme și avea o înălțime de 2 metri și 10 centimetri. Prin calitățile fizice și tehnica sa, Akebano a reușit să învingă unii dintre cei mai mari sportivi din sumo.

“Cu tristețe anunțăm că Akebono Taro a murit de insuficiență cardiacă. Decesul a avut loc la începutul acestei luni în timp ce era îngrijit la un spital din zona Tokyo”, a fost mesajul familiei lui Akebono Taro.

ADVERTISEMENT

“A unit Statele Unite ale Americii și Japonia”

Datorită carierei sale de 35 de ani, a performanțelor și a carismei sale, Akebono Taro a avut un rol important în relația dintre Statele Unite ale Americii și Japonia. Fosta legendă din sumo a unit cele două țări în urma evoluțiilor sale, așa cum spune ambasadorul SUA în Japonia.

“Am fost profund întristat când am aflat despre dispariția lui Akebono. Un gigant în lumea sumoului, un hawaian mândru și o punte între Statele Unite și Japonia.

ADVERTISEMENT

Când Akebono a devenit primul mare campion născut în străinătate, cel mai înalt rang al sumo, în 1993, el a deschis ușa altor luptători străini pentru a-și găsi succesul în acest sport.

De-a lungul celor 35 de ani petrecuți în Japonia, Akebono a întărit legăturile culturale dintre Statele Unite și patria sa adoptivă. Unindu-ne pe toți prin sport”, a spus Rahm Emanuel, ambasadorul Statelor Unite ale Americii.

În urma veștii triste din sumo, mai mulți colegi de breaslă, jurnaliști, dar și alți atleți din Japonia sau SUA și-au prezentat condoleanțele și regretul față de moartea lui Akebono Taro. Legendarul sportiv din Hawaii a lăsat în urmă o soție îndurerată și trei copii, o fată și doi băieți.

ADVERTISEMENT