Sport

John Cena și Undertaker l-au ajutat pe Cody Rhodes să devină noul campion WWE! Domnia lui Roman Reigns s-a încheiat la WrestleMania 40. Update

WWE are un nou campion mondial! Este vorba despre Cody Rhodes, cel care l-a învins pe Roman Reigns, în main event-ul de la WrestleMania 40. Toate rezultatele
08.04.2024 | 06:04
John Cena si Undertaker lau ajutat pe Cody Rhodes sa devina noul campion WWE Domnia lui Roman Reigns sa incheiat la WrestleMania 40 Update
WrestleMania 40. S-a terminat domnia de 1316 a lui Roman Reigns! John Cena și Undertaker l-au ajutat pe Cody Rhodes să devină noul campion WWE. FOTO: X @@aaronrift
ADVERTISEMENT
08-04-2024
03:03

Cody Rhodes e noul campion WWE

Cody Rhodes este noul campion suprem din WWE. „The American Nightmare” a reușit să întrerupă domnia lui Roman Reigns de 1316 de zile ca și deținător al centurii mondiale. Pentru Rhodes, acesta este primul său titlu mondial din carieră. Victoria a fost obținută în urma unui meci de-a dreptul nebun, în care au intervenit mai mulți wrestleri legendari, precum John Cena sau The Undertaker.

Un alt moment extrem de interesant s-a petrecut în startul showului, după ce Drew McIntyre a câștigat titlul World Heavyweight în fața lui Seth Rollins. Scoțianul a fost atacat de CM Punk și astfel centura a ajuns la Damian Priest, cel care deținea servieta Money in the Bank.

WrestleMania 40, rezultatele serii 2

  1. Drew McIntyre l-a învins pe Seth Rollins și a câștigat titlul World Heavyweight
  2. Damian Priest l-a învins pe Drew McIntyre și a câștigat titlul World Heavyweight
  3.  Bobby Lashley, Montez Ford și Angelo Dawkins i-au învins pe Karrion Kross, Akam și Rezar
  4.  LA Knight l-a învins pe AJ Styles
  5. Logan Paul i-a învins pe Randy Orton și pe Kevin Owens și și-a păstrat titlul United States
  6. Bayley a învins-o pe Iyo Sky și a câștigat titlul WWE Women’s
  7. Cody Rhodes l-a învins pe Roman Reigns și a devenit noul campion WWE
07-04-2024
03:36

The Rock s-a întors victorios în ringul WWE. Rezultatele serii 1 de la WrestleMania 40

The Rock a revenit cu succes în ringul de wrestling după o pauză de zece ani. Reputatul actor de la Hollywood a obținut o victorie mare alături de vărul său, Roman Reigns. Cei doi au câștigat main event-ul serii 1 de la WrestleMania 40, acolo unde au învins echipa formată din Cody Rhodes și Seth Rollins. Ca urmare a acestei victorii. main event-ul de la noapte, pentru titlul WWE, dintre campionul mondial Roman Reigns și Cody Rhodes, se va desfășura după bunul plac al celor din The Bloodline.

Tot în prima seară de la WrestleMania 40 am avut parte de un rezultat imprevizibil. Din postura de outsider, Sami Zayn l-a învins pe campionul Intercontinental, Gunther, obținând astfel pentru a patra oară în carieră această centură. Sub ochii îngrijorați ai soției, Zayn a devenit primul om din WWE care oprește domnia de 666 dezile a lui Gunther ca și campion Intercontinental.

WrestleMania 40, rezultatele serii 1

  1. Rhea Ripley a învins-o pe Becky Lynch și și-a păstrat titlul Women’s World
  2. Austin Theory și Grayson Waller au câștigat centurile tag team din SmackDown, în timp ce The Miz și R-Truth au câștigat centurile tag team din Raw, într-un meci cu scări, la care au mai luat parte foștii campioni Finn Balor și Damian Priest, Xavier Wood și Kofi Kingston, Pete Dunne și Tyler Bate și Johnny Gargano și Tomasso Ciampa
  3. Rey Mysterio și Andrade i-au învins pe Dominik Mysterio și Santos Escobar
  4. Jey Uso l-a învins pe Jimmy Uso
  5. Jade Cargill, Bianca Belair și Naomi le-au învins pe Dakota Kai, Kairi Sane și Asuka
  6. Sami Zayn l-a învins pe Gunther și a câștigat titlul Intercontinental
  7. The Rock și Roman Reigns i-au învins pe Cody Rhodes și Seth Rollins

WrestleMania 40 este showul pe care îl așteaptă fanii wrestlingului din întreaga lume. Și în 2024, WWE urmează modelul din ultimii patru ani. Supranumit „Super Bowl-ul wrestlingului profesionist”, evenimentul se va desfășura din nou în două nopți, mai exact pe 6 și pe 7 aprilie.

WrestleMania 40. Regalul wrestlingului se întoarce odată cu The Rock

WrestleMania este cel mai important show pe care WWE (n.r. – World Wrestling Entertainment) îl pune în scenă în timpul unui an calendaristic. În 2024, evenimentul ajunge la ediția cu numărul 40 și va avea loc pe Lincoln Financial Field, din Philadelphia, Pennsylvania. Fanii americani și nu numai vor umple arena care are o capacitate de 67.594 de locuri.

ADVERTISEMENT

Biletele pentru WrestleMania 40 au fost puse în vânzare pe 18 august 2023 și, încă din prima zi, s-au vândut peste 90.000 de tichete pentru cele două seri de wrestling. Niciodată în istoria companiei nu s-au mai vândut atât de multe bilete într-o singură zi.

Acesta va fi primul WrestleMania de când WWE nu mai este deținut și controlat de familia McMahon. Cea mai mare promoție de wrestling din lume se află, începând din septembrie 2023, sub tutela TKO Group Holdings, corporație care deține și UFC (n.r. – Ultimate Fighting Championship).

ADVERTISEMENT

Cum poate fi văzut WrestleMania 40

WrestleMania 40 poate fi văzut din orice colț al lumii. În SUA, evenimentul va fi transmis livestream pe Peacock. Disney+ Hotsar îl va difuza în Indonesia, Disney+ în Filipine, Binge în Australia, Abema în Japonia, SonyLIV în India, și WWE Network în toate celelalte țări, inclusiv în România (ora 02:00).

În ianuarie 2024, WWE a anunțat că începând cu ianuarie 2025, întreg conținutul de pe WWE Network va fi transferat pe Netflix. Astfel, WrestleMania 40 va fi ultimul WrestleMania difuzat livestream pe WWE Network.

ADVERTISEMENT

Ce vedete vor fi prezente la WrestleMania 40

WWE continuă tradiția din anii precedenți și a invitat la eveniment mai multe evenimente din afara ringului. Câștigătoarea de premiu Grammy, Coco Jones, va intona imnul național al Statelor Unite în noaptea cu numărul 1 de la WrestleMania 40. Un alt câștigător de premiu Grammy, rapperul american Lil Wayne, își va lansa ultimul single pe durata weekendului WrestleMania. Și rapperul Meek Mill, originar din Philadelphia, va avea momentul său pe Lincoln Financial Field.

În ceea ce priveșe acțiunea din ring, nostalgia iubitorilor de wrestling va fi satisfăcută prin prezența unor superstaruri consacrate, precum Randy Orton, Rey Mysterio, AJ Styles și The Rock, în timp ce fanii mai tineri se vor bucura de prezența luptătorilor autohtoni de calibrul lui Roman Reigns, Seth Rollins, Cody Rhodes sau Drew McIntyre.

ADVERTISEMENT

Să nu pierdem din vedere participarea lui Logan Paul, o atracție importană în lumea sporturilor de contact. Campionul Statelor Unite este cunoscut de fanii WWE, dar și de non-fanii wrestling.

Continuă domnia istorică a lui Roman Reigns sau Cody Rhodes încheie povestea tatălui său?

Cu siguranță cel mai așteptat meci de la WrestleMania 40 este cel pentru titlul WWE. Campion mondial de aproape patru ani, Roman Reigns își va apăra centura, la fel ca la WrestleMania 39, în fața lui Cody Rhodes. „The American Nightmare” încearcă din răsputeri să cucerească titlul suprem în wrestling, o centură pe care tatăl său, legendarul „The American Dream” Dusty Rhodes nu a deținut-o niciodată.

Confruntarea va avea loc în main event-ul serii cu numărul 2 și va fi precedat de meciul colosal la echipe din prima noapte, atunci când Rhodes va lupta umăr la umăr cu Seth Rollins pentru a da piept cu „The Bloodline” Roman Reigns și The Rock.  Acest meci de tag team aduce cu sine o serie de consecințe care pot influența cu mult main event-ul de duminică.

Seara 1 (6 aprilie)

  1. Rhea Ripley (c) vs. Becky Lynch (pentru titlul Women’s World)
  2.  The Judgment Day (Finn Balor și Damian Priest) (c) vs. #DIY (Johnny Gargano și Tommaso Ciampa) vs. The Awesome Truth (The Miz și R-Truth) vs. The New Day (Kofi Kingston și Xavier Woods) vs. A-Town Down Under (Austin Theory și Grayson Waller) vs. New Catch Republic (Pete Dunne și Tyler Bate) (Six-Pack Tag Team Ladder match pentru titlurile Undisputed WWE Tag Team)
  3. Rey Mysterio și Andrade vs. Dominik Mysterio și Santos Escobar
  4. Jey Uso vs. Jimmy Uso
  5.  Bianca Belair, Jade Cargill și Naomi vs. Damage CTRL (Dakota Kai, Asuka și Kairi Sane)
  6. Gunther (c) vs. Sami Zayn  (pentru titlul Intercontinental)
  7. The Bloodline (The Rock și Roman Reigns) vs. Cody Rhodes și Seth Rollins (Dacă Rhodes și Rollins câștigă, toți membrii Bloodline vor fi interziși în seara 2 la meciul de titlu mondial între Roman Reigns și Cody Rhodes. În schimb, dacă se impun Rock și Reigns, main event-ul de duminică se va desfășura după regulile celor din The Bloodline)

Seara 2 (7 aprilie)

  1. Seth Rollins (c) vs. Drew McIntyre (pentru titlul World Heavyweight)
  2. The Pride (Bobby Lashley, Angelo Dawkins și Montez Ford) (cu B-Fab) vs. The Final Testament (Karrion Kross, Akam și Rezar) (cu Scarlett și Paul Ellering) ( Philadelphia Street Fight)
  3.  LA Knight vs. AJ Styles
  4.  Logan Paul (c) vs. Randy Orton vs. Kevin Owens (pentru titlul United States)
  5.  Iyo Sky (c) vs. Bayley (pentru titlul WWE Women’s)
  6.  Roman Reigns (c) vs. Cody Rhodes (pentru titlul WWE)
  • 02:00 este ora României la care începe showul din Philadelphia
  • 23.625 de dolari a fost prețul celui mai scump bilet pentru cele două seri de WrestleMania 40
ADVERTISEMENT