Sport

Tori Bowie, campioană mondială și olimpică la atletism, a murit la doar 32 de ani! Decesul, cauzat de complicaţii legate de o sarcină. Update

Sprintera americană Tori Bowie, campioană mondială și olimpică la atletism, a murit în urmă cu mai bine de o lună din cauza unor complicații avute în timpul sarcinii.
13.06.2023 | 11:04
Tori Bowie campioana mondiala si olimpica la atletism a murit la doar 32 de ani Decesul cauzat de complicatii legate de o sarcina Update
Tori Bowie, campioană mondială și olimpică la atletism a murit la doar 32 de ani. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT
13-06-2023
08:09

Cauzele morții lui Tori Bowie

Sprintera americană Tori Bowie, vicecampioană olimpică la 100 de metri în 2016 şi apoi campioană mondială în 2017, a murit la începutul lunii mai în urma unor complicaţii legate de o sarcină.

Conform USA Today, autopsia a arătat că sportiva era însărcinată în opt luni şi era în travaliu în momentul decesului. Este posibil ca aceasta să fi murit din cauza unor complicaţii legate de sarcină, în special eclampsie, care provoacă crize convulsive potenţial fatale asociate cu tensiunea arterială ridicată.

Sportiva în vârstă de 32 de ani a fost găsită moartă în locuinţa sa din Orange County, Florida, de către o echipă a şerifului trimisă la faţa locului, după ce prietenii şi familia ei erau îngrijoraţi că nu a putut fi contactată.

Vestea a fost anunțată de către Icon Management, companie care o reprezenta pe sportiva, iar World Athletics a confirmat anunțul dureros, însă cauza decesului nu a fost încă menționată.

Tori Bowie, campioană mondială și olimpică la atletism, a murit la doar 32 de ani

Lumea atletismului a fost luată prin surprindere după vestea conform căreia Tori Bowie, medaliată cu aur la Campionatul Mondial din 2017, la proba de 100 de metri, a murit la doar 32 de ani.

ADVERTISEMENT

„Suntem devastați să împărtășim vestea foarte tristă că Tori Bowie a murit. Am pierdut un client, un prieten drag, o fiică și o soră. Tori a fost o campioană… un far de lumină care a strălucit atât de puternic!

Avem cu adevărat inima zdrobită și rugăciunile noastrese îndreaptăcătre familia și prietenii ei.”, se arată în comunicatul emis de Icon Management Inc.”, s-a arătat în comunicatul emis de Icon Management.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Tori Bowie

Tori Bowie a fost o atletă de viteză, care a reușit de-a lungul carierei sale să cucerească medalia de aur la Campionatul Mondial de la Londra din 2017, la proba de 100 de metri, cu un timp de 10.85 de secunde.

Mai mult decât atât, Tori Bowie a reușit să cucerească nu mai puțin de trei medalii la Jocurile Olimpice de la Rio De Janeiro, din 2016, luând aurul cu ștafeta de 4×100 de metri. A reușit să ia argintul la 100 de metri individual și medalia de bronz la 200 de metri.

ADVERTISEMENT

„Mi se rupe inima pentru familia lui Tori Bowie. O mare concurentă și sursă de inspirație. Energia și zâmbetul tău vor fi mereu cu mine. Odihnește-te în pace!”, a scris Fraser-Price, legenda ateltismului feminin.

Bowie a fost și campioană mondială in-door la 60 de metri în 2016, la competiția din Oregon, Statele Unite ale Americii, iar între 2014 și 2017 a câștigat 8 etape în Diamond League.

ADVERTISEMENT

„Sunt șocat de ceea ce s-a întâmplat! La 32 de ani ești mult prea tânără pentru a sfârși astfel! Nu-mi vine să cred…”, a fost unul dintre mesajele postate de fanii fostei atlete pe rețelele de socializare.

  • 32 de ani a împlinit Tori Bowie pe 27 august
ADVERTISEMENT