News

Doliu în lumea teatrului. Actrița Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani

16.03.2021 | 14:28
Doliu in lumea teatrului Actrita Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani
Doliu în lumea teatrului. Actrița Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani. Sursa foto: specialarad.ro
ADVERTISEMENT

Actrița Loredana Alexandrescu s-a stins din viață la doar 53 de ani, iar anunțul a fost făcut de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Colegii de breaslă au transmis numeroase mesaje de condoleanțe pentru regretata actriță. 

Loredana Alexandrescu a lăsat un gol în inimile celor dragi, iar fanilor nu le-a venit să creadă că s-a întâmplat o asemenea tragedie atât de devreme. Membrii echipei Trupei Marionete sunt devastați de trecerea în neființă a colegei lor, potrivit gândul.ro.

ADVERTISEMENT

Actrița s-a născut la data de 16 februarie 1068 în Reșița și a urmat cursurile Secției de Artă Teatrală și Cinematografică a Universității Ecologice din București.

Doliu în lumea teatrului. Actrița Loredana Alexandrescu a murit la 53 de ani

Loredana Alexandrescu a interpretat sute de roluri în țară, cum ar fi teatrele din Giurgiu, Reșița sau Ploiești, înainte e a se alătura Trupei Marionete din Arad, potrivit bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Membrii Trupei Marionete și-au exprimat regretele pentru colega lor, care s-a stins din viață recent. Actrița a făcut mulți arădeni să zâmbească, mai ales copiii, care se bucurau de spectacolul cu marionete.

„S-a lăsat azi, definitiv, cortina peste viața unui om bun, generos, cu suflet cald și plin de compasiune. A unui om care a iubit teatrul și copiii. A iubit lumea așa cum e ea: cu bune și rele. Rămas bun, Loredana Alexandrescu! Nu te vom uita niciodată! La fel cum nu vom uita zecile de povești cărora le-ai dat viață în aproape trei decenii de teatru. Drum lin, colegă dragă!”, este mesajul transmis de Trupa Marionete.

ADVERTISEMENT

Moartea Loredanei Alexandrescu i-a șocat pe colegii ei

„Lore, încă nu îmi vine să cred că ai pierdut lupta cu viață! Nu îmi vine să cred că tu nu vei mai fi acolo, pe scena atunci când voi merge cu Andrada la Teatru de Păpuși,fară tine scena e pustie,tu ai fost cea care ne-ai adus pentru prima dată acolo,tu ai fost cea care ne-a insuflat dragul de Teatru de Păpuși și îți mulțumesc din suflet pentru asta.

Aș fi vrut să fii de fiecare dată acolo când noi venim, dar din păcate Dumnezeu a avut alte planuri cu tine, El nu ia în Cer decât oamenii buni,oamenii calzi și veseli,așa cum ai fost tu mereu. Să mânuiești păpușile în Rai și să ai grijă de noi de acolo de Sus, să ne veghezi și să fii alături se noi.Nu te vom uita niciodată!”, a transmis o colegă de-a regretatei actrițe.

ADVERTISEMENT

„Lore… Da, era frumoasă, caldă, calmă, răbdătoare, nu avea neliniștea primei tinereți, dar avea aerul unei femei trecută prin neliniști și care supraviețuia elegant… Trecerea în neființă n-a făcut-o în liniște ci cu luptă pentru fiecare zi, își dorea să mai trăiască o zi, o lună, un an… Dar cred că acolo își va regăsi candoarea și pacea, erau în ea, dintotdeauna. Drum în lumină, Lore”, a mai scris cineva despre Loredana Alexandrescu.

Cine a fost Loredana Alexandrescu

Loredana Alexandrecu a debutat la Teatrul „Ion Vasilescu” din Giurgiu, apoi a jucat diverse piese la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești și la Teatru de Stat din Reșița. În Trupa Marionete a interptretat zeci de roluri, printre care „Croitorașul cel Viteaz”, „Spărgătorul de nuci”, „D-l Goe”, „Vizita”, „Fetița cu chibrituri” și „Greuceanu”.

La începutul lunii martie, un alt actor a decedat după ce și-a pus capăt zilelor. Este vorba despre Ciprian Nemeșiu, un tânăr actor și economist care făcea parte din trupa de improvizație Freeze. Acesta s-a aruncat de la etaj în ziua de 8 martie, însă medicii nu l-au mai putut salva.

ADVERTISEMENT