News

Doliu în lumea teatrului românesc! A murit actriţa Oana Ştefănescu

24.01.2021 | 10:10
Doliu in lumea teatrului romanesc A murit actrita Oana Stefanescu
Oana Ștefănescu a încetat din viață. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea teatrului românesc! A încetat din viață actrița Oana Ştefănescu. Reprezentanții Teatrului Odeon au fost cei care au anunșat decesul.

“Oana Ştefănescu, actriţă a Teatrului Odeon de peste 30 de ani, a plecat dintre noi în seara de 23 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

A lăsat în urmă amintirea unor roluri memorabile, dar mai ales imaginea unui om bun şi discret, până în ultima clipă a vieţii sale”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Odeon.

Doliu în lumea teatrului!

Oana Ştefănescu s-a născut pe 19 noiembrie 1960. Aceasta a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu.

ADVERTISEMENT

A debutat pe scena Odeonului în spectacolul “Mincinosul” de Carlo Goldoni, regia Vlad Mugur. A făcut-o la data de 11 octombrie 1991.

La Odeon a lucrat sub bagheta regizorilor Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Răzvan Mazilu, iar cea mai recentă premieră a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul “Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la Teatrul Odeon, Oana Ştefănescu avea în pregătire musical-ul “Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia şi costumele, Răzvan Mazilu, în care juca alături de soţul ei, actorul Ionel Mihăilescu.

De-a lungul anilor, Oana Ștefănescu a reușit să obține mai multe premii. Aceasta a câștigat Premiul de debut pentru rolul Floricica în spectacolul “Este ciudat” (1987).

ADVERTISEMENT


De asemenea, a primit Premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Anne în filmul “Căţărarea” la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucureşti (1987), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Irina din spectacolul “Matca” (1988), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana în filmul ”Înnebunesc şi-mi pare rău” – Premiul UCIN (1993),

În palmaresul acesteia se află și premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Antigona, în piesa cu acelaşi nume (1996), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana Alcoforado din spectacolul “Scrisorile călugăriţei portugheze” (1997), cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2015.

Acestora li se adaugă Premiul de excelenţă pentru întreaga echipă de actori pentru spectacolul ”…au pus cătuşe florilor” (regia Alexander Hausvater), la Gala UNITER 1992.

“Teatrul Odeon este alături de familia îndurerată şi va păstra vie amintirea unei mari actriţe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT