News

Doliu în magistratură: a murit procurorul cu cea mai mare vechime din Ministerul Public

Este doliu în magistratura din România: procurorul cu cea mai mare vechime din Ministerul Public a murit la vârsta de 70 de ani.
15.04.2024 | 22:04
Doliu in magistratura a murit procurorul cu cea mai mare vechime din Ministerul Public
Pavel Palcu, procurorul român cu cea mai mare vechime în magistratură, a murit. Era încă în activitate. Sursa foto: glsa.ro
ADVERTISEMENT

Lumea justiției din România este în doliu: luni, 15 aprilie 2024, a murit procurorul cu cea mai mare vechime din Ministerul Public. În decembrie 2023, acesta a suferit un atac vascular cerebral.

Pavel Palcu, procurorul român cu cea mai mare vechime în magistratură, a murit. Era încă în activitate

În magistratura din țara noastră, Pavel Palcu era cunoscut ca procurorul arădean cu cea mai mare vechime în Ministerul Public. Acesta a murit, astăzi, 15 aprilie, într-un centru de recuperare medicală din București.

ADVERTISEMENT

Pavel Palcu a făcut pasul spre meseria de procuror în urmă cu mai bine de patru decenii. În anul 1980, la 22 de ani, acesta a intrat în sistem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Din acest loc a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. A condus această instituție timp de 12 ani. La finalul anului trecut, Consiliul Superior al Magistraturii i-a prelungit procurorului Palcu menținerea în funcție până pe 15 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2023 procurorul criminalist Pavel Palcu a suferit un atac cerebral. La acea vreme a fost internat în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad. După evenimentul din decembrie 2023 a fost pensionat la cerere.

Pavel Palcu a soluționat unele dintre cele mai complexe cazuri de omor

Pavel Palcu este considerat unul dintre cei mai buni procurori ai Ministerului Public. El soluționat unele dintre cele mai complexe cazuri de omor produse pe raza județului Arad.

ADVERTISEMENT

Printre cazurile notorii care i-au trecut prin mână și au fost soluționate sunt dosarul ”plasa cu oase” descoperită într-o pădure din Gurahonț. În urma anchetei s-a stabilit că rămășițele umane aparțin unui fugar condamnat la închisoare după ce a împuşcat un pădurar.

A mai lucrat la dosarul morții lui Dan Ristin, patron al unei echipe de fotbal, găsit decedat în râul Mureș, crima săvârșită de un fost învățător, în comuna Cuvin, dosarul fostului jandarm din Arad care și-a ucis fratele geamăn din cauza unui litigiu provocat de o moștenire etc.

ADVERTISEMENT

De notat că absolut toate cazurile de omor sau tentativă de omor care au trecut prin mâinile procurorului Palcu s-au finalizat cu identificarea autorului și condamnarea lui, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT