News

Doliu în politica românească. A încetat din viață un fost social democrat care și-a acuzat colegii de cârcoteli, discuții după colț și ură

Doliu în PSD. A murit fostul prefect de Mureș. Membru important în cadrul Partidului Social Democrat, Ovidiu Natea s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani
30.07.2022 | 11:20
Doliu in politica romaneasca A incetat din viata un fost social democrat care sia acuzat colegii de carcoteli discutii dupa colt si ura
Doliu în politica românească după moartea unui fost prefect. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în politica românească după ce fostul lider social democrat Ovidiu Natea a încetat din viață la vârsta de 84 de ani.

Doliu în PSD

Ovidiu Natea a fost deputat de Mureș în Parlamentul României, din 2000 până în 2001. Aici a activat în cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Ovidiu Natea a ocupat și funcția de prefect al județului Mureș între anii 1996 și 2003-2004.

Vă readucem aminte că Natea a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 28 Mureș pe listele PDSR, adică ale Partidului Democrației Sociale din România.

ADVERTISEMENT

Și-a încetat mandatul la data de 12 martie 2001, prin demisie, fiind înlocuit de Tiberiu Sergius Sbârcea. Mai trebuie spus despre Natea că nu a luat cuvântul niciodată în Parlamentul României și nu a făcut nici o propunere legislativă.

De remarcat că Natea a organizația județeană a PSD până în 2008. Acesta și-a anunțat însă demisia din partid, dar nu înainte de a spune că nu se mai regăsește în filiala, unde a constatat “cârcoteli, discuții după colț și ură”.

ADVERTISEMENT

Culmea, decizia lui Natea a venit după ce a participat la Consiliul Județean al PSD Mures. Trebuie spus că la reuniune a fost și cel care ocupa atunci funcția de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea.

Despre Natea se știe că a fost un om important în echipa lui Adrian Năstase. De altfel, atunci când fostul premier conducea Executivul, Natea se afla în umbra portofoliului de la Agricultură.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant despre Natea este că a impus la la organizația PSD Mures semnarea unui contract de fidelitate cu candidații la viitoarele alegeri.

Astfel, prin acest contract, candidații se angajau ca, în cazul în care părăseau partidul, să renunțe și la funcția publică pe care au câștigat-o alături de PSD.

ADVERTISEMENT