News

Petre Daea, serie interminabilă de bâlbe, gafe și scandaluri. Ce legătură are omul nominalizat de PSD la agricultură cu Dana şi Adrian Năstase

Petre Daea, implicat în mai multe momente amuzante. Propunerea PSD pentri funcția de ministru al agriculturii a avut parte și de câteva scandaluri. Ce legături are cu Dana şi Adrian Năstase
07.07.2022 | 17:51
Petre Daea serie interminabila de balbe gafe si scandaluri Ce legatura are omul nominalizat de PSD la agricultura cu Dana si Adrian Nastase
Petre Daea, serie interminabilă de bâlbe, gafe și scandaluri în care a fost implicat. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nominalizat de PSD pentru postul de ministru al agriculturii, Petre Daea a ținut prima pagină a ziarelor în mai multe rânduri. Acesta a avut o serie aproape fără final de bâlbe și gafe în precedentul mandat, dar cunoscut a devenit încă din trecut când a fost implicat și în câteva scandaluri aparte.

Ce discurs a ținut Petre Daea în Parlamentul European

De altfel, politicianul a reușit să-i lase pe toți într-o mare de întrebări chiar în Parlamentul European. Chemat să explice unele situații, Petre Daea le-a ținut europarlamentarilor celebrul discurs despre cormorani.

ADVERTISEMENT

„A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!”, a spus ministrul într-un discurs halucinant ținut în Comisia pentru pescuit, acolo unde trebuia să prezinte priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul președinției Consiliul Uniunii Europene.

Cu altă ocazie, Petre Daea a mers în studioul emisiunii moderată de Robert Turcescu. Și preț de câteva zeci de minute bune, politicianul i s-a adresat jurnalistului cu apelativul „domnul Tucă”. Culmea, după ce i s-a atras atenția, acesta a continuat pe aceeași linie.

ADVERTISEMENT

“Întâlnirea mea cu Daea e însă antologică şi s-a petrecut în studioul emisiunii 100%. Petre Daea nu m-a scos din “domnul Tucă”. Mi-am pus eticheta la buzunarul camăşii, i-am atras atenţia că mă cheamă Turcescu, degeaba!”, a povestit Turcescu într-o postare pe o rețea de socializare.

Scandal în jurul locului de muncă pe care îl are fiica lui Petre Daea

Nici fiica lui Petre Daea nu a scăpat de scandal, în condițiile în care Dana Florentina Daea a fost angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Mai mult decât atât, instituția a transmis că această ocupă o funcție de execuție. Toate bune și frumoase, doar că Petre Daea a declarat în urmă cu ceva mai mulți ani ani că și-a angajat fiica într-o instituție subordonată celei pe care o conduce pentru a o ajuta să „își facă un rost în viață”.

ADVERTISEMENT

„Este un referent la o unitate subordonată ministerului. De câteva luni de zile este acolo. Este un adevăr pe care nu îl ocolesc și n-aș avea de ce să o fac. Și este un copil care, ca și dumneavoastră, așteaptă să-și găsească rostul în viață. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă privește, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru că e firesc, este natural”, a explicat la momentul de atunci ministrul Agriculturii.

De remarcat că, în trecut, Dana Florentina Daea a mai lucrat și ca asistent comercial la Piscicultorul SA. Trebuie spus că la această companie, fosta soție a lui Petre Daea, Camelia Luchian a ocupat funcția de director.

ADVERTISEMENT

Cum a fost denunțat Petre Daea chiar de soție

De departe însă cel mai puternic scandal în care a fost implicat Petre Daea are legătură, de asemenea, cu numirea într-o funcție, Astfel, pe vremea în care lucra ca președinte al Comisiei pentru agricultură din Senat, social democratul ar fi intervenit la Ministerul Agriculturii pentru a-și angaja amanta. Presa a notat atunci că acesta a solicitat pentru iubita lui funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Culmea, totul s-ar fi aflat abia în momentul în care soția lui Daea a trimis o scrisoare către conducerea Agenţiei şi, astfel, ar fi denunţat întreaga afacere. Mai trebuie spus că nu a mai durat mult și între cei doi a fost pronunțat divorțul, separare care a devenit oficială în luna iunie a anului 2012.

Ce legătură are Petre Daea cu familia Năstase

Despre Petre Daea, jurnaliștii de la Academia Cațavencu au scris că este rudă apropiată cu Dana Năstase. În presă a apărut și varianta că toți cei trei copii ai actualului ministru al agriculturii ar fi fost botezați de Adrian Năstase și soția lui. Informația a fost însă dezmințită de Petre Daea. „Nu-i adevărat. Eu am trei copii şi acest copii nu au fost botezaţi de familia Năstase. Mi-ar fi… mi-ar fi… plăcut să am o asemenea posibilitate”, a transmis social democratul

Interesant este însă că acesta a preluat pentru prima oară în carieră portofoliul Agriculturii chiar în mandatul lui Adrian Năstase. Tot la emisiunea lui Turcescu, Petre Daea a explicat și legătura pe care o are cu familia fostului premier.

„Relaţia răspunderii şi a responsabilităţii pe care o manifestă un om care intră în dispozitivul de comandă, înţelegând că are o misiune în cadrul, în domeniul administraţiei. Nu e vorba de o relaţie aici, e vorba de un respect pe care-l port acestei familii extraordinare şi pe care, căreia îi port, căreia îi sunt extrem de apropiat în ceea ce fac şi ceea ce gândesc pentru agricultura ţării româneşti”, a ținut să puncteze Petre Daea.

ADVERTISEMENT