Life

Doliu în teatrul românesc. A murit marea actriță Sylvia Năstase

Lumea teatrului românesc este în doliu, după ce actrița Sylvia Năstase a murit. Actrița împlinise 80 de ani în luna februarie.
13.06.2023 | 19:42
Doliu in teatrul romanesc A murit marea actrita Sylvia Nastase
Sylvia Năstase a murit. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a mai stins o mare actriță a teatrului românesc, Sylvia Năstase a murit la vârsta de 80 de ani. Ea era cunoscută din producțiile de mare succes de odinioară, dar și ca simpatica bunicuță din spoturile publicitare.

A murit actrița Sylvia Năstase

A murit Sylvia Năstase. Se număra printre cele mai iubite actrițe ale Teatrului Național din București, care de altfel a făcut și anunțul, iar în luna februarie a acestui an aniversase 80 de ani. Timp de două decenii, între 1980 și 2006, românii au văzut-o la TNB.

ADVERTISEMENT

Sylvia Năstase a debutat la Teatru Național cu piesa Gimnastică sentimentală, regizată de N.Al. Toscani, iar cariera și-a încheiat-o cu Povestiri din zona interzisă, în regia lui Tudor Ţepeneag.

Între timp, s-a făcut remarcată în spectacole precum Take, Ianke și Cadîr, Romeo și Julieta, Așteptând la Arlechin și Trilogia Antică. De asemenea, între anii 1965 – 1981, Sylvia Năstase a colaborat cu Teatrul de Stat din Brăila și Teatrul Municipal din Ploiești.

ADVERTISEMENT

Aici, a fost distribuită în zeci de roluri cu care a rămas în istoria teatrului românesc. Sylvia Năstase a jucat, de asemenea, și în filme. Dintre acestea amintim Lumini și umbre, Nunta de piatră și Iarba verde de acasă.

Iar cei mai tineri dintre români este posibil să o fi cunoscut din reclamele de televiziune unde a jucat rolul unei simpatice bunicuțe, precum cea la un celebru adeziv folosit pentru protezele dentare, dar și la iaurt.

ADVERTISEMENT

Anunțul trist făcut de Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București

Vestea tristă conform căreia Sylvia Năstase s-a stins din viață a fost dată de reprezentanții Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București pe pagina oficială de Facebook a instituției. Tot aici, a fost anunțat că înmormântarea va avea loc miercuri, 14 iunie, ora 13.00 la Cimitirul Andronache, situat pe Strada Cornișei, nr.77, București.

„Drum lin printre stele Sylvia, pe scena infinită a universului teatral la făurirea căruia ai trudit cu pasiune, dedicare, modestie și pură dragoste pentru arta dramatică. Îți mulțumim pentru momente de neuitat care vor rămâne în sufletul nostru pentru eternitate.

ADVERTISEMENT

Iți mulțumesc pentru că ai fost o mamă și o bunică minunată, făuritor de univers teatral, ce ne-a insuflat dragostea pentru această formă de artă. Ne-ai educat să fim curajoși, să trăim frumos și sincer. Te iubim”, a transmis familia actriței, conform sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT