News

Doliu într-o familie regală din Europa. Prințul Constantin de Liechtenstein a murit subit la 51 de ani

Este doliu în familia regală din Liechtenstein. Prințul Constantin, cel mai tânăr fiu al prințului Hans-Adam al II-lea, a murit subit la 51 de ani.
06.12.2023 | 22:57
Doliu intro familie regala din Europa Printul Constantin de Liechtenstein a murit subit la 51 de ani
Prințul Constantin de Liechtenstein a murit la 51 de ani. Mister în privința cauzei decesului. Sursa foto: noen.at
ADVERTISEMENT

Doliu într-o familie regală importantă din Europa. Prințul Constantin, fiul cel mic al Prințului de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, a murit subit în această săptămână, a anunțat Casa Princiară într-un comunicat emis miercuri. Acesta avea doar 51 de ani.

Prințul Constantin de Liechtenstein a murit la 51 de ani. Mister în privința cauzei decesului

Casa Regală din Liechtenstein este din nou în doliu. La doi ani de la decesul Mariei de Liechtenstein, soția suveranului, o nouă tragedie lovește Principatul cu doar 40.000 de locuitori din Europa Centrală.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, suveranul Hans-Adam al II-lea și-a pierdut și unul dintre fiii săi, prințul Constantin. Miercuri, 6 decembrie, familia regală a anunțat decesul care s-a produs subit cu o zi înainte.

Casa Regală anunță cu regret că prințul Constantin al Liechtensteinului a decedat în mod neașteptat pe 5 decembrie 2023”, se arată într-un comunicat oficial venit dinspre principat, scrie site-ul Royal Central.

ADVERTISEMENT

Prințul Constantin a fost al treilea și cel mai mic fiu al suveranului Liechtensteinului, Prințul Hans Adam al II-lea, și al regretatei sale soții, Prințesa Marie. Constantin s-a căsătorit cu Marie Kalnoky de Korospatak în 1999.

Au avut împreună trei copii: Prințul Moritz, 20 de ani, Prințesa Gina, 18 ani și Prințul Benedikt, 15 ani. Prințul Constantin a fost al șaptelea la rândul său la tronul Liechtensteinului.

ADVERTISEMENT

Născut pe 15 martie 1972, prințul a studiat dreptul la Salzburg, Austria. Timp de 11 ani a fost director general și președinte al consiliului de administrație al Fundației Prince Liechtenstein. ”Această fundație deține aproape toată proprietatea familiei conducătoare”, scrie ziarul local Vaterland.

De asemenea, Constantin a deținut una dintre cele mai mari colecții private de artă din lume, grupul LGT, un muzeu, Vaduz Hofkellerei și diverse proprietăți. Grupul LGT este grupul de gestionare a activelor și averii din Casa Princiară din Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Prințul Constantin a mai ocupat poziția de președinte al Consiliului de Supraveghere al Liechtenstein Group AG și a fost membru al Consiliului de Administrație al Liechtenstein Group Holding AG. Liechtenstein Group AG este un grup activ într-o mare varietate de sectoare: de la cultivarea orezului și arboricultura până la plantații de avocado și energie regenerabilă.

ADVERTISEMENT