News

Doliu la Hollywood! A murit Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader

29.11.2020 | 12:13
Doliu la Hollywood! A murit Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader
Dave Prowse a încetat din viață după o scurtă suferință. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doliu la Hollywood! A murit Dave Prowse, actor şi fost bodybuilder cunoscut pentru interpretarea personajului Darth Vader în trilogia originală Star Wars. Acesta a încetat din viață la vârsta de 85 de ani.

Prowse, originar din Bristol, Marea Britanie, a fost distribuit în acest rol pentru statura sa impozantă, dar vocea personajului a aparţinut lui James Earl Jones.

ADVERTISEMENT

Sportivul transformat în actor a fost însă cel mai mândru de interpretarea personajului Green Cross Code Man. Rolul, care a promovat siguranţa rutieră în Marea Britanie, i-a adus un MBE.

Tragedie în lumea filmului

”Fie ca forţa să fie întotdeauna cu el!”, a declarat agentul său, Thomas Bowington. Acesta a mai transmis că: ”Deşi este faimos pentru interpretarea multor monştri, pentru mine şi pentru toţi cei care l-au cunoscut pe Dave şi au lucrat cu el a fost un erou în vieţile noastre”.

ADVERTISEMENT

Actorul a murit după o boală scurtă. Cariera lui Prowse s-a extins pe parcursul a 50 de ani, dar rolul său ca Sith Lord în Star Wars i-a adus faimă internaţională.

Interesant este că accentul său din West Country nu a fost potrivit pentru acest rol, aşa că vocea sa a fost dublată. Cu toate acestea, Prowse a fost prezent în toate cele trei filme ale trilogiei, datorită staturii sale de 1,98 m şi capacităţii sale de a ridica greutăţi, el reprezentând Anglia la Jocurile Commonwealth din anii 60.

În perioada respectivă, Prowse s-a împrietenit cu Arnold Schwarzenegger şi Lou Ferrigno (cunoscut pentru rolul din serialul TV Incredible Hulk), cu mult înainte ca aceştia să devină vedete de cinema.

ADVERTISEMENT

Înainte de a deveni actor, Prowse a cunoscut succesul la Hollywood pregătindu-l fizic pe Christopher Reeve pentru rolul Superman.

Prowse a debutat ca actor cu rolul creaturii lui Frankenstein din filmul parodie Casino Royale din 1967, realizat după prima carte James Bond a lui Ian Fleming. Ulterior,a mai jucat de două ori acest rol, Horror Of Frankenstein din anii 1970, şi Frankenstein and the Monster From Hell, din 1974.

Actorul a mai jucat în filme precum The Saint, Space 1999 şi Doctor Who. Prowse a participat în mod regulat la circuitul fanilor Star Wars şi la convenţiile din toată lumea, pentru aproape 40 de ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri