Life

Doliu uriaș la Hollywood. A murit un actor care a impresionat generații întregi. A jucat într-un film de dragoste care e în topul realizărilor cinematografice

Un celebru actor de la Hollywood, care a impresionat generații întregi, a murit. Filmul de dragoste în care a jucat este și astăzi printre cele mai bune producții cinematografice.
09.12.2023 | 10:46
Doliu urias la Hollywood A murit un actor care a impresionat generatii intregi A jucat intrun film de dragoste care e in topul realizarilor cinematografice
Din ce cauză a murit celebrul actor. Sursa foto: People
ADVERTISEMENT

Este doliu la Hollywood. Un actor celebru, adorat de oameni din lumea întreagă a murit, vineri. A încetat din viață la 82 de ani, iar în urma sa a lăsat pelicule cinematografice remarcabile, precum ”Love Story” sau ”Barry Lyndon”, care au impresionat publicul.

Un actor îndrăgit de la Hollywood a încetat din viață

Ryan O’Neal a murit la finalul acestei săptămâni. Faimosul actor american a decedat în ziua de 8 decembrie, la vârsta de 82 de ani, vestea fiind dată de membrii familiei sale. Într-o postare pe rețelele de socializare, fiul actorului și-a exprimat durerea.

ADVERTISEMENT
Ryan O'Neal
Ryan O’Neal a murit. Sursa foto: Rolling Stone

 

Patrick O’Neal a anunțat decesul tatălui pe Instagram, precizând că este cel mai greu lucru pe care l-a avut vreodată de spus. Dincolo de regretul său, este convins că Ryan O’Neal a trecut la cele veșnice nu trist, ci cu inima împăcată, pentru câte a făcut de-a lungul vieții.

”Este cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a murit liniştit astăzi. M-am uitat la el și a fost întotdeauna mai mare decât viața. Când m-am născut în 1967, tatăl meu era deja vedetă TV pe Peyton Place.

ADVERTISEMENT

Acolo a cunoscut-o pe mama mea, Leigh Taylor-Young, și aproximativ 9 luni mai târziu m-am născut”, a scris Patrick O’Neal pe Instagram. De altfel, acesta nu este singurul copil al starului. Pe lângă Patrick, Ryan i-a mai lăsat în urmă și pe Tatum, Redmond și Griffin O’Neal.

Nu se cunoaște cu exactitate cauza morții, dar, potrivit The Guardian, Ryan O’Neal a fost diagnosticat în 2001 cu leucemie cronică, iar în 2012 a fost depistat cu cancer la prostată. Drept urmare, până la cei 82 de ani, actorul a purtat o luptă crâncenă cu boala.

ADVERTISEMENT

Ryan O’Neal a devenit cunoscut datorită peliculei ”Love Story”

Ryan O’Neal a devenit celebru în anul 1970 după ce a interpretat rolul lui Stanley Kubrick, în ”Love Story”. Stanley era un tânăr cuceritor, student la Drept, la Harvard, și care la un moment dat se îndrăgostește de o tânără care muncea la bibliotecă pentru a suporta financiar studiile.

Rolul lui Stanley Kubrick i-a adus lui Ryan O’Neal primul premiu Oscar din cariera de actor. Odată ce pelicula a fost vizionată de tot mai mulți oameni, în memoria colectivă s-a întipărit o replica:  ”În dragoste nu trebuie niciodată să spui îmi pare rău”.

ADVERTISEMENT

După ”Love Story”, Ryan O’Neal avea să cunoască în continuare succesul, după ce a mai jucat apoi și în alte producții cinematografice de succes, precum ”What’s Up, Doc?”, din 1972, regizată de Peter Bogdanovich, sau ”Paper Moon”, unde actorul a apărut alături de una dintre fiice.

ADVERTISEMENT
Tags: