News
notix pixel id

Dominic Fritz, despre regionalizare: “În Germania nu doar Berlinul este important” Ce propuneri are pentru România

Dominic Fritz, primarul Timișoarei a discutat joi, la TVR1, despre actuala structură regională a României și cum ar putea să fie această îmbunătățită, declarând: "în Germania nu doar Berlinul este important, mai avem orașe-magnet"
27.05.2021 | 21:42
Dominic Fritz, despre regionalizare:
Dominic Fritz, despre regionalizare: "În Germania nu doar Berlinul este important" Ce propuneri are pentru România foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
ADVERTISEMENT

Fritz a discutat în cadrul aceleiași emisiuni despre procesul anevoios de aducere a specialiștilor în administrația locală din Timișoara.

Membrul USR-PLUS a câștigat detașat alegerile locale de la finalul anului trecut, devansându-l pe primarul în funcție în acel moment, Nicolae Robu.

Dominic Fritz, despre regionalizare: “În Germania, de exemplu, nu doar Berlinul este important”

“Orice țară care s-a dezvoltat bine în ultimii ani, putem lua exemplul Germaniei, al Poloniei, ambele țări se bazează pe niște regiuni puternice.

ADVERTISEMENT

În Germania nu doar Berlinul este important, ci s-au dezvoltat niște orașe-magnet care apoi să ridice cu creșterea lor și ruralul din zonă, cred că de asta avem nevoie.

Eu sunt sceptic față de cuvântul regionalizare, la final îmi e teamă că de fapt avem doar un nivel în plus de guvernare și birocrație.

ADVERTISEMENT

Ne trebuie o lege adevărată a zonelor metropolitane, în Timișoara trăiesc probabil 350.000 de oameni, dar în jurul orașului mai trăiesc mulți oameni, suntem o aglomerare urbană de 500.000 de oameni.

Avem nevoie de niște cadre legale, momentan se poate forma doar o asociație de dezvoltare intra-comunitară, ne trebuie o dezvoltare împreună a transportului, sănătății și educației. 

ADVERTISEMENT

Haideți să gândim acest sistem împreună cu cei care vin din periurban și își aduc copiii la școală, în Timișoara. Haidei să sprijinim împreună orașele-magnet, structura actuală a României este din 1968.”, a declarat Dominic Fritz joi la TVR1.

Fritz, despre coaliția de guvernare: “UDMR este un factor stabilizator”

Ionuț Cristache: “Credeți că veți putea livra tot ce ați promis în campanie?”

Dominic Fritz: “Vreau să recunosc faptul că alegerile interne din USR-PLUS și PNL stimulează oamenii să își câștige credibilitatea, dar în general cred că această coaliție funcționează.

ADVERTISEMENT

Cred că suntem o coaliție în trei, UDMR chiar este un factor stabilizator, eu am o colaborare foarte bună cu Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke.”

Ionuț Cristache: “Ce rol veți juca pe scena politică în anul 2024?”

Dominic Fritz: “În anul 2024 voi candida pentru un al doilea mandat de primar, știu ce construim de acum și ce roade va avea munca noastră. Ca primar al Timișoarei proaspăt reales în primăvara anului 2024 voi ajuta partidul USR-PLUS la alegerile parlamentare.”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri