ADVERTISEMENT
News

Donald Trump, acuzat de terorism. Iranienii au emis mandat de arestare pe numele președintelui SUA

Autor: Flaviu Popa | 29.06.2020 | 17:47
Donald Trump, acuzat de terorism. Iranienii au emis mandat de arestare pe numele președintelui SUA
Președintele SUA, urmărit de Interpol? Foto: Hepta

Iranul a emis mandate de arestare pe numele lui Donald Trump și a 35 de oficiali civili și militari americani, cu privire la asasinarea lui Soleimani.

ADVERTISEMENT

Iranienii cer Interpolului să emită „notițe roșii”, așa cum sunt denumite cererile de arestare in vederea extradarii, din partea unor state membre ale organizatiei.

Iranul a cerut oficial Interpolului să pună mandatul în executare, Donald Trump fiind acuzat de terorism după ce a dictat asasinarea generalului Qassem Soleimani.

ADVERTISEMENT

Donald Trump, acuzat de terorism. Iranul a emis mandat de arestare

Soleimani, un lider important iranian, comandant al Forței Qods din cadrul Corpului Gardienilor Revoluției, a fost omorât în 3 ianuarie în urma unui atac cu o dronă, pe aeroportul din Bagdad, Irak.

Americanii și-au justificat gestul imediat după atac, susținând că Soleimani pregătea atentate și atacuri asupra forțelor americane din Irak, însă nu au prezentat niciodată dovezi în acest sens.

ADVERTISEMENT

Iranul a emis mandatele de arestare pentru Trump și ceilalți 35 de americani în baza unor acuzații de crimă și terorism, conform procurorului Teheranului, Ali Alqasimehr, potrivit news.ro.

Din grupul celor care ar trebui să fie urmăriți de Interpol fac parte mai mulți oficiali civili și militari, însă iranienii nu au oferit detalii referitoare la identitatea acestora.

ADVERTISEMENT

Teheranul a precizat că va face acest demers și dacă Donald Trump pleacă de la Casa Albă, așadar actualul președinte al SUA nu va avea liniște în următorii ani.

Desigur, gestul a fost interpretat ca și o simplă șicană, în condițiile în care SUA și Donald Trump l-au considerat pe Soleimani un terorist, aceasta fiind și motivația asasinării sale.

ADVERTISEMENT

Iranul și SUA s-au aflat în pragul războiului în urmă cu câteva luni, iranienii lansând mai multe rachete asupra unor baze militare americane din Irak. Cu toate acestea, lucrurile s-au liniștit neașteptat, însă iranienii nu par dispuși să ierte asasinarea lui Soleimani.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!