News

Donald Trump, discuție la telefon cu Vladimir Putin, în plină criză în SUA. Propunerea făcută liderului de la Kremlin 

01.06.2020 | 23:58
Donald Trump discutie la telefon cu Vladimir Putin in plina criza in SUA Propunerea facuta liderului de la Kremlin
ADVERTISEMENT

Donald Trump a avut o discuție la telefon cu Vladimir Putin, omologul său de la Kremlin, într-o perioadă de criză în SUA din cauza mișcărilor sociale de protest. De peste ocean a venit o invitație surpriză pentru Moscova.

Donald Trump, discuție la telefon cu Vladimir Putin, în plină criză în SUA. Propunerea făcută liderului de la Kremlin

În plină criză cauzată de protestele masive din mai multe zeci de orașe din SUA, liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a discutat la telefon cu Vladimir Putin despre un plan economico-miliar interesant în ceea ce privește relația dintre cele două mari puteri.

ADVERTISEMENT

Conform The New York Times, preşedintele SUA a discutat, luni, cu omologul său rus, despre planul Washingtonului de invitare a liderului de la Kremlin la summitul G7.

În această discuție, Donald Trump și Vladimir Putin au punctat importanta intensificării dialogului SUA-Rusia pe tema stabilității strategice și a consolidării încrederii în domeniul militar.

ADVERTISEMENT

“S-a stabilit să fie menținute contactele la diverse niveluri. Printre altele, Vladimir Putin și Donald Trump au discutat despre sfera energetica, despre cooperarea în domeniul spațial și combaterea coronavirusului.

Cei doi lideri de stat au schimbat opinii despre măsurile luate de cele două țări pentru a încetini răspândirea virusului. Vladimir Putin i-a exprimat recunoștința sa lui Donald Trump pentru trimiterea in Rusia a unor aparate de respirație artificiala.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele Rusiei l-a felicitat pe Donald Trump pentru lansarea cu succes a navetei Crew Dragon, pe 30 mai, cu care au fost transportati astronauti americani la Statia Spațială Internațională. A fost confirmat angajamentul de a dezvolta cooperarea spatiala în beneficiul ambelor părți”, precizează puterea de la Kremlin, într-un comunicat.

Trump dorește amânarea G7 și propune invitarea unor noi state la eveniment

Donald Trump a declarat sâmbătă că intenționează să amâne întrunirea grupului anual G7 a summit-uri ale liderilor mondiali până în septembrie și că dorește să invite Rusia să reintre în cadrul unei alianțe pentru a discuta despre situația Chinei.

ADVERTISEMENT

În același timp. liderul SUA a mai a declarat reporterilor care călătoreau cu el la bordul Air Force One, la întoarcerea din Florida, unde a participat la lansarea rachetei SpaceX, că a planificat să invite Coreea de Sud, Australia și India la întâlnire pentru a discuta despre viitorul Chinei.

ADVERTISEMENT