Donald Trump refuză să-i oblige pe americani să poarte mască de protecție. Explicația președintelui SUA

Flaviu Popa   
în HotNews
18/07/2020, 21:03
Donald Trump refuză să-i oblige pe americani să poarte mască de protecție. Explicația președintelui SUA
Donald Trump a purtat o singură dată mască. Foto: Digi 24

Donald Trump refuză să impună purtarea de măști de protecție, cu toate că SUA înregistrează un bilanț uriaș de cazuri noi.

Americanii înregistrează 70.000 de cazuri noi de coronavirus, totalul fiind tot mai aproape de 4 milioane.

Cu toate acestea, Donald Trump nu vrea să audă de obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Donald Trump refuză să-i oblige pe oameni să poarte mască de protecție

Peste 140.000 de oameni au murit după ce s-au infectat cu Covid-19, însă Trump ține ca oamenii să aibă „o anumită libertate”. Președintele american nu a agreat niciodată ideea de a purta mască în public, considerând că masca e un semn de slăbiciune.

Cine poartă mască se teme de virus, implicit e un om slab, pare a fi crezut după care și-a ghidat Donald Trump gesturile din ultimele luni, potrivit experților.

Modelul a fost aplicat și de autoritățile din Catalonia, Spania, unde s-a cerut „carantina voluntară” pentru 4 milioane de oameni.

Așadar, spaniolii din acea zonă sunt rugați să respecte anumite reguli, însă nimeni nu le impune nimic.

Trump a purtat o singură dată mască în public, în condițiile în care acest lucru este deja obligatoriu în majoritatea statelor, în urma unei decizii luate de guvernatori.

Primarul din Miami, Francis Suarez, a fost categoric în momentul în care a obligat populația să poarte mască: „De luni, oricine nu poartă mască acolo unde se impune va fi amendat”.

Statele considerate focare de infecție, precum Florida și California, și-au obligat locuitorii să poarte mască.

În astfele de locuri, ca în Georgia, recomandările sunt foarte clare. Masca obligatorie pe tot cuprinsul statului. În zonele roşii nu pot fi deschise săli de fitness, baruri”, au transmis experții.

Catalanii au înregistrat 1111 cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, însă și-au rugat cetățenii să nu iasă din case în următoarele 15 zile, decât dacă e necesar.

Între timp, australienii se laudă că au inventat un nou test care detectează infectarea cu SARS-CoV-2 în doar 20 de minute, potrivit Pro TV.

Închide ×