News

Donald Trump și-a anunțat candidatura pentru președinția SUA. Reacția imediată a lui Joe Biden

Fost președinte al SUA în perioada 2017 - 2021, Donald Trump și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă. Cum a reacționat Joe Biden.
16.11.2022 | 08:34
Donald Trump sia anuntat candidatura pentru presedintia SUA Reactia imediata a lui Joe Biden
Donald Trump şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024. Sursa foto: news.sky.com
ADVERTISEMENT

Deloc surprinzător, Donald Trump și-a anunțat intenția de a reveni la Washington. Marți seara, de la reședința sa Mar-a-Lago din Florida, politicianul republican a spus că reintră în cursa pentru Casa Albă.

Donald Trump şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024

Fostul președinte al SUA a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 76 de ani, Donald Trump încearcă să devină, în 2024, doar al doilea american care ajunge la Casa Albă în două mandate care nu sunt consecutive.

Alături de mai mulți apropiați, consilieri și influenți lideri conservatori, Trump a ținut, marți seara, un discurs înflăcărat despre cei patru ani de mandat.

ADVERTISEMENT

”Pentru a face America măreaţă şi glorioasă din nou, în această seară îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii”, a declarat Donald Trump, citat de CNN.

Aceasta nu va fi campania mea, aceasta va fi campania noastră, a tuturor”, a mai spus Trump.

Fostul lider al SUA nu a ezitat să-l critice pe Joe Biden și actuala administrație de la Casa Albă, spunând că: ”Acum doi ani eram o națiune mare. Și în curând vom fi din nou o națiune mare.

ADVERTISEMENT

Declinul Americii îi are la bază pe Biden și pe stânga radicală. Acesta nu este un declin pe care trebuie să-l acceptăm”.

Va fi a treia oară când Donald Trump intră în cursă pentru alegerile prezidențiale din SUA. Republicanul a devenit președintele Statelor Unite ale Americii în anul 2017. La final de mandat, în 2021, a candidat din nou, însă a pierdut în fața lui Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Reacția actualului lider SUA, Joe Biden, după anunțul lui Trump

Actualul lider al SUA nu a rămas impasibil la anunțul lui Donald Trump privind reintrarea în cursa pentru Casa Albă.

Chiar în timpul discursului lui Trump, Joe Biden a scris pe Twitter: ”Donald Trump a dezamăgit America”.


Textului i-a fost atașat un videoclip care prezintă bilanţul lui Trump în funcţie. Se fac referiri la mai multe domenii unde fostul președinte ar fi eșuat, precum economie, locurile de muncă sau asistenţa medicală.

ADVERTISEMENT