Sport

Dosare penale pentru suporterii prezenți la România – Elveția. Arsenal pirotehnic depistat și confiscat de jandarmi

Jandarmeria a stricat sărbătoarea ultrașilor la România - Elveția. Zeci de artificii, torțe și fumigene confiscate înainte de meci.
21.11.2023 | 22:19
Dosare penale pentru suporterii prezenti la Romania  Elvetia Arsenal pirotehnic depistat si confiscat de jandarmi
România - Elveția, cu aproximativ 50.000 de spectatori pe Arena Națională. Ultrașii au aprins torțe! Ce mesaj a afișat „Uniți Sub Tricolor”. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Atmosferă de sărbătoare la România – Elveția. Galeria „tricolorilor” și-a dat din nou în petec pe Arena Națională și a prins mai multe torțe în startul partidei. Cu toate acestea, Jandarmeria Română a descoperit un întreg arsenal care ar fi fost folosit.

Jandarmeria a stricat sărbătoarea ultrașilor la România – Elveția

Galeria României pregătesc un adevărat spectacol pirotehnic la meciul cu Elveția, însă o mare parte din „recuzită” a fost confiscată înainte de meci de către Jandarmeria Română.

ADVERTISEMENT
„Petrecerea” ultrașilor a fost stricată de Jandarmerie
„Petrecerea” ultrașilor a fost stricată de Jandarmerie

Instituția a făcut mai multe precizări într-un comunicat: „Referință meci de fotbal România – Elveția, Arena Națională. Premergător începerii meciului de fotbal dintre reprezentativele României și Elveției, s-au desfășurat activități de verificare a arenei sportive, unde urmează a se disputa evenimentul.

Aceste demersuri au avut drept scop identificarea unor eventuale materiale interzise, având la bază și modul de manifestare a suporterilor pe timpul meciurilor anterioare.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate, au fost depistate 81 de materiale pirotehnice, ascunse în diferite zone ale Tribunei II, cu scopul de a fi folosite în timpul meciului”. 

Artificii și torțe găsite pe Arena Națională
Artificii și torțe găsite pe Arena Națională

Dosare penale pentru cei care au introdus pe stadion materialele pirotehnice

Responsabilii ar putea ajunge în spatele gratiilor dacă vor fi găsiți vinovați: „În acest sens, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, iar materialele pirotehnice în cauză au fost ridicate în vederea confiscării și predării către organele abilitate să continue cercetările, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

ADVERTISEMENT

Reamintim faptul că, din rațiuni de siguranță publică, Jandarmeria Capitalei va executa controale preventive asupra persoanelor și autovehiculelor, cu scopul de a evita introducerea în arena sportivă a materialelor interzise de cadrul normativ actual.

Federația Română de Fotbal riscă o nouă amendă după ce ultrașii au aprins mai multe torțe în startul meciului cu Elveția
Federația Română de Fotbal riscă o nouă amendă după ce ultrașii au aprins mai multe torțe în startul meciului cu Elveția

În final, subliniem faptul că deținerea sau folosirea de materiale pirotehnice interzise constituie infracțiune și se pedepsește în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat”.

ADVERTISEMENT

La meciul dintre România și Elveția de pe Stadionul Național asistă aproximativ 50.000 de spectatori. Dacă „tricolorii” nu pierd vor termina pe primul loc în grupă și vor fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru Euro 2024.

ADVERTISEMENT