Sport

Mircea Lucescu, semnal de alarmă după calificarea la Euro 2024: ”Nu avem vârfuri”

Mircea Lucescu a vorbit cu FANATIK înainte de România - Elveția și a mărturisit că actuala generație care s-a calificat la Euro 2024 e greu de comparat cu cea din 1994.
21.11.2023 | 22:14
Mircea Lucescu semnal de alarma dupa calificarea la Euro 2024 Nu avem varfuri
Mircea Lucescu a vorbit cu FANATIK înainte de România - Elveția și a mărturisit că actuala generație care s-a calificat la Euro 2024 e greu de comparat cu cea din 1994. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Reprezentativa noastră a obținut biletele pentru turneul final de anul viitor după victoria în fața Israelului, însă dacă nu pierde pe Arena Națională în ultima etapă a Grupei I va încheia campania pe primul loc.

Mircea Lucescu, comparație între generații după calificarea la Euro 2024

Prezent la meciul România – Elveția, ultimul din preliminariile Euro 2024, Mircea Lucescu a dezvăluit pentru FANATIK că în ciuda acestei calificări actuala echipă națională este sub cea a lui Gică Hagi și a lui Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

”E greu, dar nu imposibil să se nască o echipă precum cea din ’94. E greu pentru că nu avem vârfuri ca atunci. Cei care speră și vorbesc de așa ceva nu au văzut probabil acea echipa. Era plină de talente și valori”, a declarat tehnicianul.

”Il Luce”, care a venit pe Arena Națională însoțit de nepotul său Matei Lucescu și stă la tribuna oficială alături de Gică Hagi, consideră că partida cu Elveția poate oferi mai multe informații despre ceea ce a construi Edi Iordănescu la echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Meciul de azi ne poate da o imagine ceva mai clară. Am venit să văd Romania cum câștigă, sigur. De asta am venit și mă bucură emulația creată în jurul echipei, ajută mult”, a spus Lucescu, pe FANATIK.

Mircea Lucescu calificare Euro 2024

Edi Iordănescu a făcut 5 schimbări în echipa de start

România și Elveția și-au asigurat biletele pentru Euro 2024, însă întâlnirea de pe Arena Națională are o miză uriașă. Cine câștigă, cu amendamentul că ”tricolorii” au și varianta egalului, va termina grupa pe primul loc și va fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

Fani din toată țara au venit să asiste la meciul cu Elveția, ultimul din actualele preliminarii, ”tricolorii” fiind neînvinși în grupă înaintea confruntării. Imnul României a fost intonat de Andra, iar cei aproximativ 50.000 de fani români au cântat la unison cu artista.

Față de meciul de la Felcsut cu Israel, Edi Iordănescu a făcut 5 schimbări în echipa de start. Au apărut printre titulari Cicâldău, Marius Marin, Moruțan, Alibec și Florinel Coman, în locul lui Răzvan Marin, Screciu, Ianis Hagi, Pușcaș și Drăguș.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anticipat schimbările selecționerului pentru partida România – Elveția, decisivă pentru locul 1 în Grupa I. Florinel Coman, Marius Marin și Olimpiu Moruțan sunt toți trei titulari!

ADVERTISEMENT