News

Dosarul uciderii milionarului Adrian Kreiner. Marian Cristian Minae este al doilea suspect de crimă care va fi extrădat în România

Încă unul dintre ucigaşii milionarului Adrian Kreiner va fi adus în ţară. Ministrul Justiţiei anunţă extrădarea acestuia, din Irlanda de Nord.
20.04.2024 | 12:46
Dosarul uciderii milionarului Adrian Kreiner Marian Cristian Minae este al doilea suspect de crima care va fi extradat in Romania
Marian Cristian Minae (stânga) va fi adus în câteva săptămâni în România Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La mai bine de cinci luni la crima care a îngrozit România, când afaceristul milionar Adrian Kreiner a fost bătut până la moarte în propria locuinţă din Sibiu, unul dintre ucigaşi, Marian Cristian Minae, va fi adus în ţară. Este al doilea criminal care va fi judecat în România, în timp ce al treilea Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost încă prins.

Marian Cristian Minae a acceptat să fie judecat în România

Anunţul aducerii în ţară a lui Marian Cristian Minae a fost făcut sâmbătă de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, într-un scurt videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

“Vreau să vă dau câteva date despre un dosar foarte important, Dosarul Kreiner, crima odioasă de la Sibiu. Vineri a avut loc termenul, la instanţa din Irlanda, iar unul dintre inculpaţi, Marian Cristian Minae, a consimţit la predare.

Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare. Poliția Română, ANP, Ministerul Justiției, vă asigur că vor fi foarte atente astfel încât întreaga procedură de predare să se deruleze în bună regulă”, a fost mesajul transmis de ministrul Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Primul dintre inculpaţii în acest dosar, Laurenţiu Ghiţă, a fost prins în Scoţia, iar pe data de 30 decembrie el a fost predat autorităților române. Singurul criminal în libertate rămâne Cosmin Costinel Zuleam.

Un complice al celor trei criminali, Ilie Sitariu, cel care i-a transportat pe aceştia cu maşina a fost şi el prins şi între timp a fost deja judecat și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost ucis în data de 6 noiembrie 2023, când trei indivizi i-au pătruns în casă şi l-au torturat pe acesta pentru a le spune unde îşi ţine banii. În cele din urmă aceştia au părăsit locuinţa luând cu ei bijuterii şi ceasuri în valoare de 200.000 de euro.

Imediat cei trei au prăsit ţara, având destinaţii diferite. Marian Cristian Minae a fost localizat la belfast, în Irlanda de Nord, pe data de 19 noiembrie, când a şi fost arestat.

ADVERTISEMENT

Liderul grupului ar fi fost însă Costinel Zuleam, zis Olteanu, cel care a reuşit să scape neprins. El ar fi primit pontul de la un apropiat al lui Adrian Kreiner, iar în zilele de dinaintea jafului transformat în crimă a supravegheat vila milionarului dintr-un imobil de vizavi.

ADVERTISEMENT