Life

Două cuvinte pe care trebuie să le rostești neapărat în viață. Așa îți poți schimba în bine destinul

Cele două cuvinte pe care trebuie să le rostești pentru a avea o viață mai bună. Puterea lor de a-ți schimba destinul este foarte mare.
16.10.2023 | 13:07
Doua cuvinte pe care trebuie sa le rostesti neaparat in viata Asa iti poti schimba in bine destinul
Cum să atragi binele în viață. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, oamenii constată că modul de exprimare, dar și de gândire le influențează viața. Numeroase studii sau chiar medici neurologi au descoperit că, într-adevăr, cuvintele pe care le folosim ne ajută să fim cea mai bună versiune a noastră sau nu…în funcție de perspectiva pe care o avem față de noi și față de tot ce ne înconjoară.

Cele două cuvinte ”magice” prin care îți poți îmbunătăți viața

Gândirea pozitivă este cea prin care putem atrage fericirea, iar ea poate fi menținută și cu ajutorul cuvintelor pe care le rostim zilnic. Chiar de nu crezi în ”puterea” lor, tot trebuie să le spui, fiindcă subconștientul le preia și le transformă în realitate.

ADVERTISEMENT

De altfel, dacă aspiri la o soartă mai bună, trebuie să începi să faci pași către ea, iar unul dintre secrete este să-ți ieși din zona de confort. Specialiștii în inteligența emoțională analizează atent fiecare mișcare a omului și au aflat două cuvinte pentru manifestarea fericirii.

”Caut disconfort” ar trebui să fie o sintagmă pe care să o utilizăm de fiecare dată când nu mai suntem mulțumiți de felul cum trăim Din ce motiv? Astfel reușești să atragi în calea ta lucruri noi, pe care nu le-ai mai încercat și care îți vor modifica mai mult sau mai puțin destinul.

ADVERTISEMENT

Cum ne ajută creierul să ieșim din zona de confort

Atunci când alegem să îndeplinim sarcini despre care avem senzația că nu le putem face se activează o parte a creierului numită cortexul cingular median anterior (aMCC). Aceasta, atunci când sesizează ceva nou întărește circuitele care dau naștere voinței și tenacității.

”Aceasta este ceea ce în termeni de inginerie se numește o buclă închisă. Faceți „A”, care duce la „B”, care duce la „C”, care se alimentează cu „A” și face ca „A” să pară mult mai probabil. Este ca și cum ați transforma „a” mic într-un „A” majusculă și apoi transformându-l într-o majusculă îndrăzneață, subliniaț i„A”.

ADVERTISEMENT

Deci aMCC-ul este cel care ne permite să exprimăm tenacitatea și puterea, iar în acest mod de buclă închisă, capacitatea noastră de a exprima tenacitatea și puterea de voință alimentează circuitul și îl face mai robust, pregătit pentru momentele de disconfort din viitor”, a explicat Andrew Huberman, profesor asociat de neurobiologie la Standford University School of Medicine, potrivit inc.com

Disconfortul ne aduce motivație

Ayelet Fischbach, profesor de științe comportamentale și marketing la Universitatea din Chicago, Booth School of Business, susține explicația lui Andrew Huberman, într-un articol științific pentru ”Behavioral Scientist”. El subliniază și că ieșirea din zona de confort stimulează motivația.

ADVERTISEMENT

”Cercetarea noastră sugerează că a vedea disconfortul ca un semn de progres și a-l căuta efectiv îți poate stimula motivația. De exemplu, o durere fizică severă este adesea un motiv bun pentru a renunța la ceea ce faci, iar o durere musculară moderată este un semnal că devii în formă”, a justificat și Ayelet Fischbach.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni