Două jucătoare de la Corona Braşov au scăpat de suspendare! Reacţia Federaţiei de handbal: “Ele nu au făcut terapia cu laser”

Alex Bradescu   
în Handbal
05/12/2019, 14:43
Două jucătoare de la Corona Braşov au scăpat de suspendare! Reacţia Federaţiei de handbal: “Ele nu au făcut terapia cu laser”
Două jucătoare de la Corona Braşov au scăpat de suspendarea pentru dopaj. Andreea Chiricuţă este una din ele. Foto: monitorulexpres

Cazul de dopaj de la Corona ia o nouă turnură: două jucătoare ale braşovencelor au scăpat de suspendarea impusă de Federaţia Română de Handbal. Este vorba de extrema Andreea Chiricuţă şi de Alicia Gogârlă.

Două jucătoare de la Corona Braşov au scăpat de suspendarea pentru dopaj

Andreea Chiricuţă s-a declarat revoltată de faptul că Federaţia o suspendase şi pe ea, laolaltă cu întreg lotul de jucătoare de la Corona.

Extrema afirmase că va veni cu dovezi că nu a trecut pe la clinica de la Braşov unde s-a efectuat procedura de terapie cu laser intravenos, afirmând că ea se recupera după o accidentare la baza FCSB-ului din Berceni în timp ce colegele ei erau la respectiva instituţie medicală.

Chiricuţă spunea că Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul vicecampioanei României la fotbal, poate depune mărturie în acest sens. Joi, 5 decembrie, Federaţia i-a dat câştig de cauză sportivei, ridicând suspendarea impusă în cazul acesteia.

Şi Alicia Gogârlă, fiica fostei handbaliste Simona Gogârlă, a beneficiat de aceeaşi decizie din partea Comsiei de Disciplină a Federaţiei.

Mama ei explicase pentru gsp.ro că fiica ei nu a mers alături de celelalte componente ale lotului braşovencelor pentru a efectua terapia cu laser intravenos şi că urmează să dea în judecată FRH pentru suspendare abuzivă. Mai jos puteţi citi motivarea Federaţiei de Handbal în cazul deciziei pentru cele două.

Proces Verbal  nr. 278

Încheiat azi, 05/12/2019, în ședința extraordinară a C.C.D. în prezența membrilor: Jugănaru L., Dinca V., Vicea V., Teodorescu E., Berindei D.

1. Referitor la decizia Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent din cadrul A.N.A.D, în dosarul nr. 8/2019 în ședința din 04/12/2019, Comisia:

– văzând că în urma audierilor și verificărilor efectuate de A.N.A.D. rezulta că sportiva în cauză nu a efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Brașov, nefiind incidente prevederile Legii 227/2006

– văzând încheierea de ședință din 04/12/2019 întocmită la sediul A.N.A.D, hotărăște:

Ridicare măsuri de suspendare provizorie a sportivei Chiricuță Andreea Elisa, începând cu 04/12/2019.

2. Referitor la decizia Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent din cadrul A.N.A.D, în dosarul nr. 7/2019 în ședința din 04/12/2019, Comisia:

– văzând ca în urma audierilor și verificărilor efectuate de A.N.A.D rezultă că sportiva în cauză nu a efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Brașov, nefiind incidente prevederile Legii 227/2006

– văzând încheierea de ședință din 04/12/2019 întocmită la sediul A.N.A.D, hotărăște:

Ridicare măsuri de suspendare provizorie a sportivei Gogîrlă Alicia Maria, începând cu 04/12/2019.

Închide ×