News

Două localități din România au rata de infectare zero. Ce fac cetățenii pentru a se proteja de Covid-19

Într-o perioadă în care România raportează zilnic recorduri de cazuri de Covid-19, două localități se pot lăuda că au rata de infectare zero. Localnicii explică ce fac pentru a se proteja de boală.
18.10.2021 | 20:15
Doua localitati din Romania au rata de infectare zero Ce fac cetatenii pentru a se proteja de Covid19
ADVERTISEMENT

România se confruntă cu cea mai grea perioadă a pandemiei de Covid-19. Zilnic, peste 10.000 – 15.000 de cetățeni se infectează cu această boală și alte sute de bolnavi își pierd viața pe paturile de spital.

La nivel național, rata de incidență a trecut de 9 infectări la 1.000 de locuitori. Cu toate acestea, există localități care se pot lăuda că nu au niciun caz pozitiv.

ADVERTISEMENT

Cele două localități din România cu rata de infectare zero. Cum se protejează cetățenii de Covid-19

Într-o perioadă în care majoritatea județelor raportează cifre uriașe de infectări, în țara noastră încă există zone ferite de Covid-19.

Două localități din Argeș și Constanța, Nucșoara și Ion Corvin, se laudă că, printr-o serie de măsuri simple, dar extrem de bine puse la punct, au reușit să facă un zid în fața SARS-CoV.

ADVERTISEMENT

În comuna Nuncşoara din judeţul Argeș încă nu a fost raportat niciun caz de coronavirus. Această situație rarisimă în raport cu situația critică din țară se întâmplă pentru că oamenii respectă așa cum scrie la carte regulile sanitare impuse de autorităţi.

Din spusele primarului din localitate, rata de vaccinare în localitate este de aproximativ 30%, potrivit celor de la Antena 3.

ADVERTISEMENT

În comuna argeșeană nu au fost bolnavi în niciun val al pandemiei. Aici, localnicii poartă mască și încearcă să păstreze cât mai mult regula distanțării fizice. Au dispărut din obicei serile în care stăteau la povești în fața porții.

Un rol important în protecția față de Covid-19 o are și biserica. Aceasta îi ajută pe enoriași, iar preotul îi așteaptă cu măști de protecție, în fiecare duminică, la slujbă.

ADVERTISEMENT

Comuna prahoveană Călugăreni, la polul opus: rată de infectare peste 20 la mie

Dacă așezările amintite din Argeș și Constanța nu au niciun caz de Covid-19, în comuna Călugăreni din Prahova situația e critică.

Recent, un vârstnic, considerat pacientul zero, a fost vizitat de rude, a mers la o înmormântare si a infectat succesiv mai multe persoane.

După ce nu a raportat infecții în cele trei valuri ale pandemiei, localitatea din Prahova are acum o incidență care o poziționează în top 3 localități din România cu infectări masive.

Sursa citată notează că, în prezent, comuna Călugăreni a ajuns la o incidență de 20,8 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: