News

Două noi operații pentru fetița cu brațele amputate în accidentul din Pașcani. Medicii i-au pus grefe de piele

Fetița de 15 ani care a avut brațele amputate în urma unui grav accident produs în Pașcani a trecut prin două noi operații complicate. Medicii i-au pus grefe de piele.
27.12.2022 | 15:13
Doua noi operatii pentru fetita cu bratele amputate in accidentul din Pascani Medicii iau pus grefe de piele
Vești bune în cazul fetiței cu brațele amputate în accidentul din Paşcani. Medicii i-au pus grefe de piele. Sursa foto: botosaninews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexia, fetița de 15 ani cu brațele amputate în accidentul din Pașcani, a fost salvată de medici. Doctorii au reușit să-i replanteze mâinile. În această săptămână, copila a trecut prin două noi operații extrem de importante.

Vești bune în cazul fetiței cu brațele amputate în accidentul din Paşcani. Medicii i-au pus grefe de piele

Detalii despre această intervenție chirurgicală a oferit dr. Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Cadrul medical oferit vești bune despre starea Alexiei. Aceasta a spus că fata se simte acum mult mai bine.

Chiar luni, fetița a suferit încă o operație la braţul drept. O echipă de medici de la spitalul ieșean a reușit, printr-o intervenție extrem de complicată, să-i acopere braţul cu piele, în proporţie de 100%.

ADVERTISEMENT

Anterior, o intervenție similară a fost făcută și pentru brațul stâng. Aici a fost vorba de un proces de acoperire parțială a defectelor de la nivelul pielii.

”Starea fetei este foarte bună, în cursul zilei de luni a avut o nouă intervenţie chirurgicală în care a fost grefat complet braţul drept, putem spune că membrul superior drept a fost acoperit în totalitate, la braţul stâng a avut o intervenţie de acoperire parţială a defectelor cutanate, necesită încă o intervenţie probabil în cursul zilei de mâine.

ADVERTISEMENT

Practic în cursul accidentului o parte din tegumentele braţului au fost detaşate, au fost tăiate tangential probabil de către agentul care i-a produs şi amputaţia, şi acolo a necesitat acoperirea ţesuturilor fascio-musculare cu grefă de piele. Pielea a fost luată de la nivelul coapsei stângi. Întotdeauna se face cu grefă de piele autologă”, a spus Dr. Sidonia Susanu, conform News.ro.

Alexia va fi externată cât de curând. Nu-și mai amintește nimic din ziua accidentului

Medicul din Iași mai spune că starea fetei este foarte bună, atât din punct de vedere biologic, cât şi psiho-emoţional, ”fetiţa se recuperează cu paşi foarte mari”, afirmă Dr. Susanu.

ADVERTISEMENT

În aceste zile, fetiţa are şedinte de psihoterapie cu un psiholog. La nici două săptămâni de la accident, fetiţa declară că nu îşi aminteşte nimic din momentul tragediei. E probabil să aibă o amnezie retrogradă post-traumatică.

În curând, Alexia va fi externată din spital. Cel mai probabil, spune medicul Sidonia Susanu, într-o săptămână va ajunge acasă.

Pentru copilă urmează luni de zile în care va face recuperare motorie şi senzitivă. Dacă va fi necesar, va trebui să treacă și prin operaţii de îndepărtare de cicatricilor, dacă acestea vor exista.

Reamintim că Alexia a fost implicată, pe 16 decembrie, într-un grav accident rutier. Fata face parte din ansamblul folcloric ”Flori de Măr” din Botoșani.

La mijlocul lunii, membrii formației se îndreptau cu un autocar spre un festival din Slobozia, când șoferul a derapat într-o curbă.

Alexia a fost grav rănită. Fratele ei mai mare cu un an i-a sărit în ajutor. În total, 25 de persoane din cele 35 din autocar au avut nevoie de asistență medicală.

ADVERTISEMENT