News

Două tramvaie s-au ciocnit în București. Impactul s-a soldat cu rănirea a trei persoane

Două tramvaie s-a ciocnit frontal la o intersecție de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București, vatmanii și un călător fiind răniți.
24.12.2023 | 10:45
Doua tramvaie sau ciocnit in Bucuresti Impactul sa soldat cu ranirea a trei persoane
Cele două tramvaie s-au ciocnit dimineața devreme/ Foto: Facebook - Kenan Kenan
ADVERTISEMENT

La primele ore ale dimineții de duminică, două tramvaie s-au ciocnit la intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare cu strada Lizeanu, o anchetă internă a STB urmând să stabilească circumstanțele în care a avut loc accidentul, informează Digi24.

Astăzi, 24 decembrie, ora 05:56, pe Şos. Ştefan cel Mare intersecţie cu Str. Lizeanu, sens Piaţa Sf. Gheorghe, un tramvai din linia 5 a lovit cu colţul stânga faţă un tramvai din linia 1, care circula pe sensul Banu Manta.

ADVERTISEMENT

Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie şi unul dintre călători au fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Pentru preluarea fluxului de călători s-a înfiinţat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Cal. Griviţei, Piaţa Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab”, a precizat Societatea de Transport București.

ADVERTISEMENT

Coliziunea dintre tramvaie a dus la blocarea liniilor 1,10 și 16 până în jurul orei 08.30. „Pentru preluarea fluxului de calatori s-a înființat linia navetă 601, de la Bucur Obor, pana la Gara Basarab”, a transmis compania de transport a Capitalei, imediat după producerea accidentului.

Primele informații indică faptul că unul dintre tramvaie a deraiat și l-a lovit frontal pe al doilea. Directorul general al STB, Daniel Istrate, nu exclude varianta unei erori umane, dar așteaptă mai întâi concluziile polițiștilor rutieri. Totuși, STB a desemnat deja o comisie tehnică care va face ancheta internă a accidentului.

ADVERTISEMENT

Ultimul accident de acest tip a avut loc pe data de 1 mai când două tramvaie noi, Imperio, s-au ciocnit față-spate la ieșirea din depoul Militari. Ciocnirea a avut loc tot dimineață devreme, în jurul orei 04.40, între tramvaie ce urmau să circule pe linia 25.

La ora 04:40, în incinta depoului Militari, la ieşire, vagonul 3825, linia 25, a lovit cu faţa, în spate vagonul 3832, linia 25. Azi se vor descărca datele de pe computerul de bord şi se va constitui o comisie de analiza tehnica a evenimentului.

ADVERTISEMENT

În paralel se vor face verificări referitoare la respectarea regulamentului intern al STB SA şi se vor lua măsurile ce se impun. Ambele vagoane rămân imobilizate până la efectuarea constatării”, se spune în comunicatul companiei de transport”, anunța STB.

ADVERTISEMENT