News

Dramă de nedescris în familia copiilor din Brașov morți după intoxicarea cu insecticid: ”Tatăl vrea să se spânzure”

Familia din Brașov cu doi copii morți după intoxicarea cu insecticid trăiește o dramă de nedescris.
29.05.2021 | 23:05
Drama de nedescris in familia copiilor din Brasov morti dupa intoxicarea cu insecticid Tatal vrea sa se spanzure
A murit și a treia fetiță spălată pe cap de mama ei cu o substanţă toxică. Sursa foto: captură Antena 1
ADVERTISEMENT

O tragedie fără margini a lovit sâmbătă o familie cu mai mulți copii din județul Brașov. Două fetițe au murit și alta e în stare foarte gravă, după ce mama a încercat să le scape de păduchi și le-a spălat cu o substanță toxică folosită împotriva râiei la animale.

Pe lângă copii, de suferit au avut și mama copiilor alături de bunică. Ambele au ajuns la spital, cu intoxicaţie, după ce au inhalat substanţa extrem de periculoasă.

ADVERTISEMENT

Tatăl micuților este la pământ după acest eveniment și vrea să-și pună capăt zilelor, spun rudele.

Momente dramatice pentru familia copiilor din Braşov morți după intoxicarea cu insecticid

Din primele informații, tatăl celor trei copii lucra cu ziua la oi, astfel că după ce mai mulți membri ai familiei s-au umplut de păduchi, a făcut rost de Tomaxan, o soluţie extrem de toxică folosită la spălatul oilor.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, în jurul orei 11:00, mama copiilor a decis să-i spele pe toți cu această substanță, fără să știe cât este de periculoasă. Medicii de la Ambulanța Rupea spun că această soluție, aplicată într-un spațiu închis, le-a fost fatală celor două fetițe care au decedat.

”Au venit părinţii cu copiii în braţe. Copiii erau în stop cardio-respirator. Faptul că au fost în mediu închis, iar copiii erau cu părul ud, îmbibat în soluţie, a contat enorm, din păcate”, a spus medicul Elena Năpar pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Durere de nedescris în familia lovită de tragedie: ”Tatăl vrea să se spânzure”

Medicii de pe Ambulanță au încercat timp de o oră să le resusciteze pe două dintre fetiţe, dar fără succes. Au declarat decesul copiilor de 7 şi 9 ani chiar în faţa casei lor din comuna Ungra, judeţul Braşov.

În aceste momente, a treia fetiţă, aflată în stare gravă, a fost dusă la Spitalul Judeţean Mureş cu un elicopter SMURD. Din păcate, șansele să scape sunt foarte mici.

ADVERTISEMENT

”E în stare gravă, în stop cardio-respirator resuscitat, în momentul acesta este în Terapie Intensivă. Starea ei este foarte gravă, iar prognosticul este rezervat. Probabil că nu a fost diluată soluția aceea și total nepotrivită pentru păduchii omului”, spune Liliana Ciobanu de la UPU SMURD Târgu-Mureş.

Dărâmată de tragedie, mama copiilor a ajuns la spitalul din Rupea, în stare de şoc.

În ceea ce-l privește pe tată, acesta suportă cu greu durerea. ”Tatăl vrea să se spânzure. Mama e în comă, a greşit. A fost o greşeală. Ea nu şi-a dat seama ce face”, declară bunica copiilor pentru postul TV.

ADVERTISEMENT
Tags: