News

Dramă în familia lui Emil, ucis în explozia de la Călimănești: ”Am pierdut tot ce aveam mai scump, avea copii de crescut”

Emil și-a pierdut viața în explozia cumplită de la Călimănești, pentru simplul fapt că se afla la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.
23.09.2023 | 10:36
Drama in familia lui Emil ucis in explozia de la Calimanesti Am pierdut tot ce aveam mai scump avea copii de crescut
Dramă în familia lui Emil, ucis în explozia de la Călimănești. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns la locul exploziei de la Călimănești în noaptea fatidică pentru a descărca un transport de ciment, însă a murit carbonizat în cabină. Sora sa a ajuns la locul exploziei și nu a putut să-și ascundă durerea, în condițiile în care copiii lui Emil au rămas acum orfani.

Dramă în familia lui Emil, ucis în explozia de la Călimănești

”Am pierdut tot ce aveam mai scump. Avea copii şi trebuia să îi întreţină şi să îi crească. Sper să nu treacă nimeni prin ce trecem noi. O familie îndurerată, îndoliată. Copii rămaşi fără nimeni”, povestește sora lui Emil. ”Foarte bun, un om muncitor, pentru familie şi pentru vecini că ne-a ajutat de atâtea ori cu orice,E foarte greu”, transmite și o vecină.

ADVERTISEMENT

Potrivit Observatornews.ro, explozia de la Călimănești putea fi evitată, însă tot mai multe nereguli sunt descoperite în ultimele zile. De exemplu, conduca care a explodat pe șantier ar fi fost fisurată de mai mult timp, iar reporterii Observatornews.ro au obținut imagini în care se vede o gaură în magistrală.

Anchetatorii vor stabili acum dacă această ruptură era apărută de mai multă vreme, însă Transgaz anunță că țeava era intactă înainte de intervenția muncitorilor. Magistrala a fost construită acum 30 de ani, iar fisursa a fost analizată inclusiv de prefectul de Vrancea, Nicușor Halici.

ADVERTISEMENT

”În una din secţiuni, cum am văzut, da, avea o fisură. Era în baza de jos fisurată. E în zona de jos, nu putea fi atinsă de utilaj”, explică prefectul. Potrivit surselor de pe șantier, muncitorii ar fi trebuit să lucreze doar cu lopata în zona magistralei, din motive de siguranță, însă angajații foloseau un compactor pentru că se grăbeau.

”Cel mai probabil, s-au aprins de la echipamentele de la maşinile care s-au găsit în realul erupţiei propriu-zise a gazului natural. Exista posibilitatea ca această distrugere a rezistenţei materialului să înceapă la un moment dat, să continue şi să existe un punct T zero în care pur şi simplu plesneşte conducta”, a analizat situația și Dumitru Chisăliță, expert în energie.

ADVERTISEMENT

În replică, reprezentanții Transgaz resping acest scenariu și anunță că magistrala a fost reabilitată în 2018. ”Conducta din Vrancea avea un diametru de 80 de cm. În ipoteza în care era o scurgere de gaze, ea ar fi fost simţită de către oameni. E greu de crezut că un muncitor simte miros de gaz şi continuă să lucreze”, a transmis purtătorul de cuvânt al Transgaz, Alexandru Macoveiciuc.

Marcel Ciolacu, premierul României, crede că problema e cu siguranță ”la proiectare”: ”Eu aş pleca de la proiectare. S-a proiectat peste magistrala lui Transgaz. Ştiţi că aveau loc şi lucrări de înlocuire ale magistralei”. O altă ipoteză și mai șocantă e că muncitorii nici măcar nu știau că acolo există o magistrală de gaz, mai ales că pe șantier nu exista niciun diriginte de șantier delegat de Ministerul Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Florin, unul dintre muncitorii care au scăpat cu viața, povestește cum a scăpat. ”În faţa mea s-a aprins o mare flacără. În jur de 25 de metri înălţime. Am fugit cât am putut de tare. În dreapta am mai văzut încă un coleg care fugea şi el să se salveze de focul acela. L-am aşteptat şi pe el, s-a urcat în maşină şi a zis: Dă-i că nu mai pot, sunt ars! Sunt prăjit pe spate!”, a declarat bărbatul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink