News

Dramă la înălţime, încheiată după 24 de ore. Militarul care ameninţa că se aruncă de la etajul 7 a fost salvat de un alpinist

Dramă la înălţime, încheiată după 24 de ore de negocieri. În cele din urmă, militarul din Timiș care voia să se sinucidă a fost salvat de un alpinist.
09.06.2023 | 12:25
Drama la inaltime incheiata dupa 24 de ore Militarul care ameninta ca se arunca de la etajul 7 a fost salvat de un alpinist
Dramă la înălţime, încheiată după 24 de ore.. Sursa foto: Captura Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Dramă la înălţime, încheiată după 24 de ore. Un cadru militar din Timișoara a ținut autoritățile pe jar, după ce a urcat la fereastra unui bloc, la etajul șapte. Bărbatul de 37 de ani a amenințat că se va sinudice.

Dramă la înălţime, încheiată după 24 de ore. Cum a fost salvat militarul care amenința că se aruncă de la etaj

Evenimentul a fost anunțat joi dimineața. O zi întreagă, negociatorii au încercat să îl convingă să renunțe la ideea dramatică. Întreaga „aventură” s-a terminat în această dimineață, atunci când un alpinist l-a salvat pe militar.

ADVERTISEMENT

Salvatorul de la ISU Timiș a coborât în rapel pe fațada blocului. În cele din urmă, bărbatul a fost împins în interiorul locuinței. El a fost preluat de polițiști și jandarmi. Ulterior, a fost transportat la spital.

Cine este militarul care a vrut să se sinucidă

Polițiștii au fost sesizați cu privire la incident în cursul dimineții de joi chiar de către iubita militarului. Femeia a spus că bărbatul nu vrea să îi deschidă ușa apartamentului. La fața locului au ajuns agenții Secţiei 2 din Timişoara.

ADVERTISEMENT

Totodată, un negociator din cadrul SAS Timiș, militari ai ISU, dar și șeful de stat major, psihologul şi medicul şef al unităţii militare s-au mobilizat în zonă, conform polițiștilor.

„Un bărbat în vârstă de 37 de ani amenință că se arunca de la etajul 7 al unui bloc situat pe Calea Sagului din Timișoara”, au transmis, joi, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pompierii au intervenit cu o autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțime. A fost instalată și o saltea pneumatică lângă blocul respectiv. În toată această perioadă, negociatorii au încercat să îl convingă pe bărbat să coboare.

Bărbatul, angajat al MApN din anul 2007, este subofiţer la Unitatea Militară 01109 Timişoara. Conform presei locale, el nu ar fi participat la misiuni în teatrele de operaţii. În urma celei mai recente evaluări psihologice, ar fi fost declarat apt limitat de către specialiști.

ADVERTISEMENT

„Subofițerul este angajat al MApN din 2007, fiind încadrat în prezent ca subofițer de stat major. Este necăsătorit și are un copil. Militarul nu a participat la misiuni în teatrele de operații, iar la ultima evaluare psihologică a fost declarat apt limitat. La nivelul unității militare se va constitui o comisie, condusă de șeful de stat major, care va cerceta cauzele producerii acestui incident”, s-a precizat într-o informare a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere “Decebal”.

 

 

 

ADVERTISEMENT